آمادگی قبل و بعد از ختنه
آنچه در این مطلب می‌خوانید

آمادگی قبل و بعد از ختنه بسیار مهم است. قبل از ختنه کودک، متخصص ختنه کودکان از عوارض و مزایای جراحی می‌گوید. چه با برنامه قبلی بخواهید نوزادتان را تحت این عمل قرار دهید و چه جهت انجام این جراحی برای کودک بزرگتر یا حتی یک بزرگسال اقدام نموده  باشید نیاز به دانستن رویه‌های قبل و بعد از جراحی خواهید بود. در ادامه آنچه باید در خصوص آمادگی قبل و بعد از ختنه بدانید را توضیح می‌دهیم.

آمادگی قبل از انجام ختنه

همانطور که در بالا اشاره شد، آمادگی قبل و بعد از ختنه یکی از نکات مهم در این خصوص است که باید به آن اهمیت ویژه ای داده شود. معمولاً نباید بلافاصله قبل از عمل به نوزادان شیر داده شود. بزرگسالان باید قبل از عمل جراحی ختنه ناشتا (خودداری از خوردن و آشامیدن) باشند. ختنه نوزادان با استفاده از بیحسی موضعی در ناحیه آلت تناسلی انجام می شود ولی بزرگسالان تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرند. به همین دلیل است که قبل از جراحی باید از خوردن غذا و آشامیدن مایعات خودداری کنند. برای بزرگسالان، پزشک جراح دستورالعمل های خاصی را در مورد زمان ناشتا بودن قبل از عمل به بیمار اعلام می کند.

در رابطه با آمادگی قبل و بعد از ختنه باید اشاره کنیم که پزشک جراح در مورد مصرف داروها قبل از عمل به بیمار توصیه ها و نکات لازم را اعلام می کند. به بزرگسالانی که می خواهند عمل ختنه انجام دهند پیشنهاد می گردد که لیستی از داروهای خود را در جلسات قبل از عمل به همراه داشته باشند تا در مورد آنها با پزشک جراح خود صحبت نمایند. همچنین بزرگسالان باید اطلاعاتی از جمله موارد زیر را قبل از عمل به پزشک خود اطلاع دهند:

  • دوز دارو
  • هر چند وقت یک بار دارو مصرف می شود
  • و آخرین زمانی که دارو مصرف شده است.

همچنین باید تمام ویتامین ها و مکمل هایی که مصرف می شود را نیز به اطلاع پزشک رساند. شاید این سوال پیش بیاید که علت این کار چیست؟ علت این است که این داروها، ویتامین ها و مکمل ها ممکن است در صورت ترکیب با داروهای بیهوشی، بیحسی و سایر داروهای مورد استفاده در قبل، حین و بعد از عمل ختنه تداخل داشته باشند. علاوه بر این، صبح روز جراحی فقط داروهایی را که پزشک توصیه نموده است باید مصرف شود.

معمولا ختنه نوزادان بین یک تا سه ماه بعد از تولد در کلینیک ختنه انجام می‌گردد. در ختنه نوزادان، نوزاد به پشت خوابانده می‌شود و حرکت دست و پاهایش به کمک وسایل مخصوص کنترل خواهد شد. بعد از اینکه آلت تناسلی و اطراف آن تمیز شدند، یک ماده بیحسی تزریق می‌گردد و یا کرم بیحسی موضعی اعمال می‌شود. یک کلمپ یا رینگ خاصی به آلت وصل می‌شود. سپس پوست ختنه‌گاه برداشته می‌شود.

عمولا ختنه نوزادان بین یک تا سه ماه بعد از تولد در کلینیک ختنه انجام می‌گردد.
عمولا ختنه نوزادان بین یک تا سه ماه بعد از تولد در کلینیک ختنه انجام می‌گردد.

بعد از این مرحله، آلت تناسلی با یک پمادی پوشش داده می‌شود، مثل آنتی بیوتیک موضعی یا وازلین و با استفاده از گاز استریلی پانسمان می‌شود. این رویه معمولا 20 دقیقه طول می‌کشد.

ختنه نوزادان پسر و بزرگسالان شبیه هم هستند. اما ممکن است برای بزرگسالان نیاز به بیهوشی عمومی باشد. و ریکاوری‌ آن نیز طولانی‌تر بوده و ممکن است عوارض بیش‌تری داشته باشد.

آمادگی بعد از ختنه

در بحث آمادگی قبل و بعد از ختنه لازم است به این نکته اشاره کنیم که معمولا ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشد تا آلت تناسلی بهبود یابد. ممکن است در ابتدا سر آلت تناسلی درد داشته باشد و به نظر قرمز و متورم برسد. شاید هم مقداری مایع زردرنگ از آن خارج شود. درصورتی که بیحسی از میان برود، باید مراقب باشید که به آلت او فشار وارد نشود. می‌توانید آلتش را بشویید و بانداژ را همراه با عوض کردن پوشک، عوض کنید. در هر بار عوض کردن، وازلین بمالید. همچنین مراقب باشید تا خیلی پوشکش را سفت نبندید.

اگر ختنه با حلقه انجام شده باشد، حدودا بعد از یک هفته حلقه خواهد افتاد. درصورت داشتن علائمی همانند: ادرار نکردن نوزاد ۱۲ ساعت بعد از ختنه، خونریزی مداوم، بوی بد ترشحات سر آلت تناسلی، باقی ماندن رینگ همچنان بعد ۲ هفته بعد از ختنه حتما با متخصص ختنه مربوطه تماس بگیرید.

سخن آخر

پیشنهاد می گردد که والدینی که قصد انجام ختنه برای نوزاد خود را دارند و همچنین بزرگسالانی که می خواهند ختنه شوند، در خصوص آمادگی قبل و بعد از ختنه اطلاعات کافی داشته باشند تا روند جراحی ختنه آنها به خوبی و بدون مشکل طی شود.

4.3/5 - (9 امتیاز)

قابل توجه مراجعین محترم

در صورت بروز هرگونه مشکل در ارتباط با تلفن‌های کلینیک ختنه نوزادان تهران می‌توانید در تلگرام و یا دایرکت اینستاگرام پیام خود را ارسال نمایید. برای ارسال پیام روی پیام رسان مورد نظر کلیک نمایید.

advanced divider

پربازدیدترین نوشته‌ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

اشتراک اين مطلب در شبكه های اجتماعی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram