علت منع ختنه نوزاد
آنچه در این مطلب می‌خوانید

منع ختنه نوزاد چه زمانی مطرح می‌شود؟ یا به عبارت دیگر ختنه برای چه نوزادانی نباید انجام شود؟ چرا باید کودکان ختنه شوند؟ یا اینکه ختنه نوزاد پسر لازم است؟ در این مطلب به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

چرا بای کودکان ختنه شوند؟

قبل از اینکه به بررسی موارد منع ختنه نوزاد بپردازیم لازم می‌دانیم به این سوال پاسخ دهیم. اگر والدینی دارای فرزند پسر هستند، باید تصمیمشان را به جهت ختنه نوزاد زودتر بگیرند. ختنه نوزاد در ادیان مذهبی از جمله اسلام از هزاران سال پیش انجام می شده است. در آمریکا هم اکثر نوزادان پسر یا پسران بزرگسال به دلایل اجتماعی یا مذهبی ختنه می شوند. در حال حاضر بحث سر این می باشد که ختنه نوزاد یک توصیه پزشکی شده است. مزایای پزشکی بالقوه ای در این اقدام دیده می شود که بسیار توصیه شده است. اما همراه با یکسری خطرات و عوارضی هم می باشد که به مراقبت های بعد از جراحی بستگی دارد.

در یک بررسی اخیر توسط آکادمی پزشکی اطفال آمریکا گفته شده که مزایای پزشکی ختنه در مقایسه با خطرات آن بسیار کم می باشد. مطالعات نشان داده که با ختنه کردن نوزادان پسر، خطر عفونت های دستگاه ادراری کمتر می شود. حتی در پست های قبلی که به سرطان آلت تناسلی اشاره کردیم، با ختنه از چنین بیماری می توان پیشگیری کرد.

قبل از اینکه به بررسی موارد منع ختنه نوزاد بپردازیم بهتر است کمی در خصوص تاثیر این جراحی بر پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های جنسی اشاره نماییم. برخی تحقیقات هم حتی به بررسی بیماری های منتقله جنسی پرداخته اند که در بحث ختنه کردن نوزاد مطرح شده است و به عنوان عاملی پیشگیرانه توصیه شده است. عفونت HIV نیز از جمله ویروس هایی می باشد که با ختنه نیز می توان از آن پیشگیری کرد. در مطالب قبلی اشاره کردیم که سرطان گردن رحم هم می تواند با ختنه مردان نیز کاهش یابد.

منع ختنه نوزاد چه زمانی مطرح می‌شود؟

اما با این حال نمی توان برای همه نوزادان پسر ختنه را پیشنهاد کرد. به دلایل زیر :

  • اگر تنه آلت نوزاد در سطح پوست عانه قرار گرفته باشد و آلت نوزاد در چربی عانه فرو رفته باشد.
  • در صورتی که آلت نوزاد بسیار کوچک باشد، یعنی کمتر از 2.5 سانتیمتر طول داشته باشد (آلت نوزاد سالم بین 2.8 تا 4 سانتیمتر می‌باشد.)
  • اگر پیشابراه به جای نوک آلت در زیر سر یا تنه آلت قرار گرفته باشد و پوست ختنه کامل تشکیل نشده باشد (مردم به این حالت می‌گویند که نوزاد ختنه شده به دنیا آمده است). این وضع یک نوع نابهنجاری است و نوزاد به جای ادرار کردن به جلو به زیر ادرار می‌کند، در چنین موارد کودک را نباید ختنه کرد بلکه باید در 18 ماهگی با عمل جراحی خاص آلت او را ترمیم نمود.
  • ورم پوست غلاف سر آلت و چسبندگی آن

بعد از ختنه نیز به یاد داشته باشید که ممکن است عوارضی دیده شود. مثلا تورم، خونریزی که در صورت مقدار کم مشکلی ایجاد نمی کند. اما در صورتیکه بیش از اندازه باشد، باید نگران این موضوع شد و به پزشک مراجعه کرد.

منع ختنه نوزاد در بدو تولد

نوزاد بعد از اینکه متولد می شود ممکن است مشکلاتی از جمله اختلالات مادرزادی یا مشکلات خونی داشته باشد، که توصیه می شود بلافاصله با این شرایط جراحی ختنه انجام نشود. به عنوان نمونه شرایطی به اسم هیپوسپادیا می باشد. در آن نوزاد ادرارش به طور طبیعی شکل نگرفته و روی این حساب توصیه می شود ختنه انجام نشود. زمانی که نوزاد به شرایط پایدار و سالمی رسید، آنگاه انجام می شود.

منبع : https://www.healthychildren.org

مطالب مرتبط :

ختنه عاملی برای جلوگیری از هرپس ژنیتال

ختنه مردان جهت پیشگیری از بیماری ایدز

ختنه کردن نوزاد از عفونت ها جلوگیری می کند!

4.6/5 - (5 امتیاز)

قابل توجه مراجعین محترم

در صورت بروز هرگونه مشکل در ارتباط با تلفن‌های کلینیک ختنه نوزادان تهران می‌توانید در تلگرام و یا دایرکت اینستاگرام پیام خود را ارسال نمایید. برای ارسال پیام روی پیام رسان مورد نظر کلیک نمایید.

advanced divider

پربازدیدترین نوشته‌ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

اشتراک اين مطلب در شبكه های اجتماعی