با وجود پوست ختنه گاه کودک منتظر این بیماری ها در آینده باشید!
دوحالت در صورت وجود پوست ختنه گاه کودک و ختنه نشدن می باشد، یکی فیموز، و دوم پارافیموز.
فیموز : این بیماری زمانی رخ می می دهد که پوست ختنه گاه برداشته نشود، (پوست ختنه گاه به عقب برنگردد) و پشت glans یا سر آلت تناسلی بماند. این بیماری فیموز نامیده می شود. معمولا چنین شرایطی در کودکان و اغلب در بزرگسالان نیز دیده می شود. فیموز از لحاظ فیزیولوژیکی شرایط نرمالی می باشد که اساسا در طی اولین سال تولد کودکان رخ می دهد، به دلیل اینکه پوست ختنه گاه به سمت عقب برنمی گردد یا retract نمی شود. ممکن است چنین شرایطی در سنین 3 سالگی رخ دهد. این شرایط یک مشکل مادرزادی مثل مشکل در آلت تناسلی مخفی شده یا buried نیست (آلت تناسلی به زیر پوست شکم می باشد). فیموز اغلب می تواند به نوع دردناکش یعنی بالانیت هم تبدیل شود.
پارافیموز : این بیماری، یعنی پارافیموز، تاحدودی بر خلاف فیموز می باشد. پوست ختنه گاه کودک بعد از اینکه به عقب برمی گردد، به دام می افتد و پشت glans یا سر آلت تناسلی گیر می کند و متورم می شود. همین تورم منجر به انسداد جریان خون در آلت تناسلی شده، و می تواند شفت آلت تناسلی و دیستال سر آلت تناسلی را در پیش داشته باشد.
پارافیزوز نیز یک شرایط اورژانسی به حساب می آید. ختنه (برداشتن پوست ختنه گاه) در زمان تولد یک اولویت محسوب می شود و می تواند از بروز چنین بیماری پیشگیری کند.
از کجا بفهمید مشکل از پوست ختنه گاه کودک یا فرد بزرگسال می باشد؟
در ادامه لیستی از علائمی آورده شده که مردان ممکن است در صورت داشتن آن، دچار مشکلاتی در پوست ختنه گاه شوند، که معمولا هم به صورت تورم ظاهر می شوند.
با فیموز، کودکان پسر ممکن است هر کدام از علائم و نشانه های زیر را داشته باشند :
- مشکل در ادرار کردن
- درد بعد از ادرار کردن
- وجود خون در ادرار
- درد در آلت تناسلی
با پارافیموز، این کودکان ممکن است علائم دیگری علاوه بر این علائم داشته باشند، از جمله :
- درد آلت تناسلی (خصوصا در گلنس یا سر آلت تناسلی)
- بی رنگ و رو شدن آلت تناسلی (این اتفاق زمانی می افتد که جریان خون قطع شده باشد)؛ آلت تناسلی ممکن است سفید رنگ، مایل به آبی و خاکستری و سپس سیاه شود.