ادرار بعد از ختنه و با وجود درد این جراحی چطور انجام میشود؟ تا چه زمانی باید منتظر دفع ادرار باشیم؟ بعد از دفع چه کنیم؟ بعد از انجام ختنه نوزاد، ممکن است دفع با مشکل مواجه شود و همین مسئله باعث نگرانی مادر و پدر می شود. به همین دلیل در این مطلب از کلینیک ختنه نوزادان تهران در این خصوص توضیح خواهیم داد.
دفع ادرار بعد از ختنه نوزاد باید چگونه باشد؟
در این خصوص لازم است به دو نکته مهم توجه فرمایید:
- حداکثر تا حدود 12 ساعت پس از ختنه شیرخوار باید دفع ادرار داشته باشد.
- به همین دلیل نوزاد شما ممکن است چند روز اول موقع ادرار کردن احساس درد کرده و گریه کند و تماس ادرار گرم با سر ملتهب آلت کمی حساسیت ایجاد کند که نگرانی ندارد.
اقدامات لازم پس از ادرار بعد از ختنه چیست؟
والدین باید تا چند روز پس از دفع ادرار بعد از ختنه به نکات زیر توجه نمایند:
- لازم است شما پوست آلت ختنه شده را باید همیشه تمیز و خشک نگه دارید.
- همچنین شست و شوی آن با آب خالی و خشک کردن آن به آرامی به وسیله پارچه تمیز یا گاز کافی است.
- چرب کردن سر آلت با وازلین و یا پماد تتراسیکلین و شست و شوی مرتب آلت در ماه اول بعد از ختنه از عارضه تنگی دهانه مجرا که گاهی پیش می آید هم جلوگیری می کند.
اگر ادرار کودک کج بود چه کنیم؟
کجی ادرار متخص دوره پس از ختنه نیست و گاهی در نوزادان پسر پیش میآید اما در صورت بروز این مسئله به نکات زیر توجه نمایید:
- عدم درمان کجی ادرار در کودکان میتواند خطر ابتلا به بیماریهای کلیوی، عفونت و بیماریهای دستگاه تناسلی را بههمراه داشته باشد.
- کودکان به دلایل مادرزادی یا غیر مادرزادی دچار کجی ادرار میشوند، یعنی خروجی ادرار به سمت بالا، پایین، چپ و یا راست منحرف میشود و درنتیجه ادرار هنگام خروج دچار انحراف میشود.
- در برخی موارد نیز به دلیل عدم ختنه مناسب، سوختگی خروجی ادرار بر اثر ختنه یا استفاده از پوشک نامناسب، مجرای خروجی ادرار مسدود و در نتیجه ادرار هنگام خروج دچار انحراف میشود.
- اگر انحراف مجرای ادرار در کودکان درمان نشود، ادرار بهصورت کامل تخلیه نمیشود و در نتیجه احتمال بروز بیماریهای کلیوی در کودکان افزایش مییابد.
- علاوه بر احتمال بیماریهای کلیوی عدم تخلیه مناسب و کامل ادرار میتواند خطر عفونت و بیماریهای دستگاه تناسلی را نیز در پی داشته باشد.
4.1/5 - (14 امتیاز)