برداشتن پوست ختنه گاه در برخی موارد برای مردان از یک انتخاب به یک ضرورت تبدیل می گردد. در این مطلب در این خصوص بیشتر توضیح مید
رابطه برداشتن پوست ختنه گاه و فیموز
پوست ختنه گاه یک پوست سفت و محکم که در پزشکی به آن پره پوس می گویند. فیموز شرایطیست که در آن پوست ختنه گاه خیلی سفت است و در نتیجه از سر آلت تناسلی به عقب کشیده نمیشود. همین باعث درد یا ناراحتی زمان ادرار کردن یا رابطه جنسی میشود.
با این حال در نوزادان سفتی پوست ختنه گاه نرمال هست، اما زمانی که به سن نوجوانی و بزرگسالی می رسند، این مطلب طبیعی نیست و اگر هنوز قابلیت عقب رفتن نداشته باشد تبدیل به یک مشکل بزرگ می شود. متخصص ختنه کودکان و جراح اورولوژی اطفال با توجه به سوالاتی که والدین برایشان پیش می آید و معمولا میپرسند، در این مطلب به پاسخ آن ها پرداخته اند و درباره روش درمانی ختنه نیز توضیحاتی می دهد.
در چه سنی برداشتن پوست ختنه گاه توصیه میشود؟
در زمان تولد، این پوست توسط لایه نازکی از پره پوس متصل به گلنس است. معمولا در سن ۳ سالگی این لایه از هم باز می شود و اجازه میدهد تا پوست به طور کامل امکان عقب رفتن داشته باشد. با این حال این پروسه گاها تا بالای ۵ سالگی دچار تاخیر میشود. این بافت مرده ای که می ریزد جمع می شود و بعد از آن مانند مرواریدهایی ظاهر می شود که اغلب برای روند جداسازی تراوش می کنند.
در برخی موارد، این مروارید شکل ها خشک می شوند، منجر به حساسیت و قرمزی سر الت تناسلی یا پوست ختنه گاه می شوند. این مشکل بالانیت نامیده می شود که با آنتی بیوتیک های موضعی درمان می شود. اما اگر همچنان ثابت ماند، سپس انتی بیوتیک های خوراکی تجویز می شود. این مشکل بین پوست ناحیه ختنه و گلنس به ندرت نیاز به جراحی جداسازی پیدا می کند و معمولا خودبخود جدا می شود.
نتیجه جمع نشدن پوست ختنه گاه چیست؟
برای افرادی سوال پیش میآید که اگر این پوست به طور کامل جمع نشود یا برداشتن پوست ختنه گاه به موقع انجام نشود چه اتفاقی می افتد؟ باید بگوییم که در واقع این قسمت از الت دو ناحیه الاستیکی آناتومیکی دارد که یکی در نوک آلته و دیگری بالای گلنس هست. زمانی که پوست پره پوس از روی سر اات به عقب رانده نمیشود به این حالت فیموزیس میگویند.
اگر بیماری فیموز در کودکی در سنین ۱۰ سالگی یا بالاتر دیده شود، بعید است که به طور خودبخودی برطرف شود. در شرایطی که ادرار قادر به عبور از محدوده پره پوس نیست باعث تورم میشود.
ضرورت ختنه در صورت ابتلا به فیموز
در اینجا سوال میشود که در چنین شرایطی چه زمانی برداشتن پوست ختنه گاه توصیه میشود؟ لازم به ذکر است اگر سفتی پوست خفیف باشد، اغلب با هیدروکورتیزون شاید بهتر شود اما موقتی هست. به همین دلیل بهترین متدی که برای بهبود و درمان این شرایط پیشنهاد میشه، ختنه کودک یا حتی در بزرگسالانی که ختنه نشده اند، می باشد.
بنابراین به عنوان خلاصه و جمع بندی باید در خصوص اهمیت برداشتن پوست ختنه گاه گفت که سفت بودن و در نتیج جلو و عقب نشدن پوست ختنه گاه (فیموز و پارافیموز) نامیده می شود. فیموز وضعیتی است که در آن پوست ختنه گاه بیش از حد سفت است به حدی که روی سر آلت تناسلی (گلنس) عقب کشیده نمی شود. این بیماری در نوزادان و کودکان نوپا طبیعی است، اما در کودکان بزرگتر ممکن است نتیجه یک مشکل پوستی باشد که باعث ایجاد اسکار شده است. بیماری فیموز معمولاً مشکل خاصی به حساب نمی آید مگر اینکه علائم ایجاد کند. در مواردی که فیموز باعث مشکلاتی مانند سختی در دفع ادرار می شود، درمان فوری لازم است.
پارافیموزیس هم زمانی است که پوست ختنه گاه پس از جمع شدن نمی تواند به موقعیت اولیه خود بازگردد. این باعث دردناک و متورم شدن گلنس می شود و برای جلوگیری از عوارض جدی مانند افزایش درد، تورم و محدود شدن جریان خون به آلت تناسلی به درمان فوری توسط متخصص نیاز دارد. یکی از راهکارهای کاهش درد و التهاب، استفاده از ژل بی حس کننده موضعی روی آلت تناسلی است.