تغییرات-پوستی-در-بارداری
آنچه در این مطلب می‌خوانید

تغییرات پوستی در بارداری یکی از عوارض شایع این دوره است. برخی افراد در این دوران پوستشان روشن تر و درخشان تر می شود و برخی ها نیز پوستشان تیره تر می شود. دسته ای دیگر در دوران بارداری، صورتشان جوش می زند یا پر از لک و کک می شود و دیگر پوستشان شفافیت و تمیزی قبل را نخواهد داشت. ممکن است جوش‌ هایی که در اطراف ترک‌ های روی شکم شما به وجود آمده اند، خارش داشته باشند. در بارداری علائم عجیب و غریب بسیاری ایجاد می شود که تغییرات پوستی در بارداری نیز یکی از این موارد است. این شرایطی که شما را در دوران بارداری آزار می دهند، بعد از زایمانتان تمام می‌ شود. در ادامه این مطلب کلینیک ختنه نوزادان تهران این تغییرات را بررسی می کنیم، با ما همراه باشید.

علت تغییرات پوستی در بارداری

 در دوران بارداری علاوه بر این که شکم شما بزرگ می شود، پوست شما نیز دچار تغییراتی خواهد شد. در این دوران بزرگ ‌شدن دور کمر، هوس‌ های عجیب و غریب و نرمال نبودن بدن را نیز احساس می کنیم. بارداری با علائم متفاوتی بسیاری همراه است که پوست شما هم از این تغییرات هورمونی که در این دوران حس می کنید در امان نخواهد بود.

تغییرات پوستی در بارداری برای برخی از زنان با ایجاد جوش ‌ها، تغییر رنگ و ضایعات پوستی و رگ‌ های واریسی نمود پیدا می کند. حتی ممکن است در این دوران حساسیت هایی نسبت به محصولات آرایشی و بهداشتی یا زیورآلات برای شما به وجود بیاید و شما قادر نخواهید بود جواهرات یا محصولات زیبایی مد نظر خود را به کار ببرید. علت این مواردی که برای تغییرات پوستی در بارداری رخ می دهد، نوسانات هورمونی شناخته می شود. به طور کلی در سطوح استروژن و پروژسترون تغییراتی صورت می گیرد که اثر خود را روی پوست همه زنان باردار نشان می دهد.

موارد تغییرات پوستی در بارداری

تغییراتی که برای پوست در بارداری اتفاق می افتد در شکل های مختلفی مانند حساسیت های پوستی، ترک، واریس بارداری، زگیل پوستی و … خود را نشان می دهند. به همین دلیل اگر آرامش روانی کاملی داشته باشید که با این مسئله رو به رو شوید، باعث ایجاد آرامش بیشتری در خودتان می شوید. آشنا بودن با دلیل ایجاد این موارد باعث راحت شدن کار شما در بخش درمان می شود. در ادامه بعضی از این تغییرات پوستی در بارداری آمده است.

  • روشن شدن پوست: باردار شدن باعث افزایش میزان فشار خون شما تا ۵۰ درصد می شود. وقتی سرعت بیشتر جریان خون در بدن همراه تغییرات هورمونی و افزایشی چربی ترکیب می شود، روشن شدن پوست در بارداری را نتیجه می دهد. این مورد باعث درخشان به نظر رسیدن صورت شما می شود. ممکن است در اثر اکسیژن بیشتری که به لایه‌ های پوست می رسد، این اتفاق پیش بیاید. عامل دیگری که می تواند در این مورد از تغییرات پوستی در بارداری اثر گذار باشد افزایش وزن شما است. این عامل باعث زیادتر شدن حجم پوست و سفت شدن آن می شود.
  • جوش و آکنه: از آن جایی که در بارداری سطح پروژسترون زیاد می شود، در برخی افراد شاهد جوش زدن هستیم. بر اثر این اتفاق غدد چربی پوست تحریک شده و سبوم ترشح می ‌شود. میزان چربی که زیاد می شود، این نوع تغییرات پوستی در بارداری را موجب می شود. در صورتی که دارای سابقه آکنه هستید، احتمال دارد که دوباره بروز کند. حتما به زنان باردار توصیه می شود که یک روتین پوستی داشته باشند. به طور روزانه صورت خود را پاکسازی کنید. توجه داشته باشید که بیش از حد این کار را انجام ندهید زیرا اگر بیش از حد پوست را شست و شو دهید، باعث می شود بافت آن خشک شود. هنگامی که مواد بهداشتی خریداری می کنید، به ترکیب سازنده‌ محصولات توجه کنید. مواردی مانند رتینول، بنزوئیل و … برای مادر باردار و جنین ضرر دارند. علاوه بر تولیدات کارخانه‌ ای، استفاده از ترکیبات طبیعی مانند روغن چای نیز پیشنهاد می شود.
  • تیرگی و ایجاد خال روی پوست: این مورد از مشکلات پوستی عموما روی گونه، بینی یا جلوی پیشانی رخ می دهد. تیره شدن پوست در بارداری با افزایش میزان ملانین ارتباط دارد. این آمینو اسید به عنوان نوعی رنگدانه‌ شناخته می شود و در بافت پوست و مو وجود دارد. این که حجم رنگدانه‌ های پوستی زیاد می شود می تواند از پیامدهای تغییرات هورمونی در دوران بارداری باشد. بعد از این که زایمان کردید این نوع تغییرا به صورت خودکار حل می شود. برای این که این مشکل پیش نیاید ضد آفتاب را استفاده کنید؛ اما محصولات دارای آووبنزون و اکسی‌ بنزون را به کار نبرید زیرا با تاثیرات بدی برای جنین همراه هستند.
  • خشکی و خارش پوست: وقتی جنین رشد می کند، حجم شکم افزایش پیدا می کند و این باعث سفت شدن و کشیدگی پوست می شود. در نهایت پوست خشک شده و دچار خارش بسیار می شود. در صورتی که در ماه ‌های آخر این نوع تغییرات پوستی در بارداری را مشاهده کردید و دارای حالت تهوع، بی ‌اشتهایی یا زردی بودید، از یک پزشک متخصص کمک بگیرید. ممکن است دلیل آن کلستاز باشد و به علت این که کبد خوب کار نمی کند این اتفاق افتاده است. اگر می خواهید خشکی و سوزش پوست در حاملگی را از بین ببرید، حفظ کردن رطوبت را فراموش نکنید. برای این منظور بلغور جو دو سر، روغن‌ ضد خارش و مرطوب ‌کننده‌ ها را به کار ببرید‌.

خطرناک ترین تغییرات در این دوره

این تغییراتی که در پوست ایجاد می شود برای مادر و نوزاد خطرناک نیستند. آن ها تنها مادر را آزار می دهند زیرا با خارش و سوزش و… همراه هستند. اما دو گزینه از تغییرات پوستی در بارداری باعث می شوند زایمان زودرس یا مرگ جنین اتفاق بیفتد که نام آن ها پمفیگوئید حاملگی و کلستاز داخل کبدی این دوره است. در صورتی که این علائم پوستی بارداری را مشاهده کردید، فورا از یک پزشک متخصص کمک بگیرید.

همچنین، در زنانی که سابقه شخصی یا خانوادگی پسوریازیس دارند، امکان دارد به یک بیماری نادر به نام پسوریازیس پوسچولار بارداری در زنان مبتلا شوند. برای کسانی که دارای سابقه پسوریازیس نیستند، امکان ابتلا بسیار کم است. در این مشکل قسمت هایی از پوست ملتهب شده و با جوش ‌هایی معمولا در چین ‌های پوستی، مانند زیر سینه، کشاله ران و زیر بغل همراه است. عموما اوایل سه ماهه سوم بارداری زمان رخداد این مشکل است. در این نوع تغییرات پوستی در بارداری گاها علائمی چون تب، خستگی، اسهال و هذیان نیز دیده می شود.

5/5 - (7 امتیاز)

قابل توجه مراجعین محترم

در صورت بروز هرگونه مشکل در ارتباط با تلفن‌های کلینیک ختنه نوزادان تهران می‌توانید در تلگرام و یا دایرکت اینستاگرام پیام خود را ارسال نمایید. برای ارسال پیام روی پیام رسان مورد نظر کلیک نمایید.

advanced divider

پربازدیدترین نوشته‌ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

اشتراک اين مطلب در شبكه های اجتماعی