پوست ختنه گاه یک لایه پوستیست که انتهای آلت تناسلی را پوشاندهاست. زمانی که نوزاد پسری متولد میشود، آلتتناسلی یک پوستختنهگاه دارد. افرادی که ختنه میشوند این پوست برداشته میشود. با نگاه به تاریخچه ختنه متوجه میشویم که دلایل انجام ختنه فرهنگی، مذهبی و یا پزشکی یا دلایل زیبایی است.
رابطه ختنه نشدن با مشکلات پوست ختنه گاه
درصورتیکه جزو دستهای از افرادی هستید که هنوز پوستختنه گاه را دارید و برایتان مراقبت از خودتان مهم است، آماده این جراحی شوید. چون اگر زودتر اقدام نکنید، فقط منجر به مشکلات آلت تناسلی میشود. برخی از این بیماریها عبارتند از: بالانیت و فیموز. در ادامه بیشتر در خصوص این بیماریها توضیح میدهیم.
بالانیت یکی از مشکلات پوست ختنه گاه
بالانیت یا بالانایتیس یک عفونت رایجی است که در نوک آلتتناسلی رخ میدهد. این اتفاق در هر سنی رخ میدهد، اما زمانی پیشرفت میکند که پوست ختنهگاه همچنان سرجایش باشد.

علائم بالانایتیس چیست؟
- پوست ختنه به عقب کشیده نمیشود.
- خارش و راش پوستی
- درد یا تورم و حساسیت سر آلت تناسلی
- قرمزی یا تورم پوست ختنه گاه
- ترشح از آلت تناسلی
چه عواملی منجر به بالانایتیس می شوند؟
بالانیت زمانی که داخل پوستختنهگاه تمیز نباشد رخ میدهد. این اتفاق بخاطر اینست که پوستختنهگاه به عقب برنمیگردد، یا نمیتواند به عقب برگردد، زمانی که آلت را میشویید. یک مشکل رایج که باعث التهاب میشود و علتش هم باکتری و قارچ است.
فیموز و رابطه آن با ختنه نشدن
فیموز یا فیموزیس یک بیماریست که بخاطر تنگ بودن جای پوست ختنه گاه رخ میدهد. یا سر پوستختنهگاه باریک میشود. و نمی تواند به عقب برگردد یا آلت بیرون بزند. علائم آن عبارتند از:
- درد موقع ادرار کردن
- احتباس ادرار
- عفونت دستگاه ادراری
- عفونت پوست الت تناسلی
پارافیموز چیست؟
این بیماری هم زمانی که پوستختنهگاه به پشت سر الت برمیگردد و دیگر می تواند به جای اصلی برگردد. در صورتی که پوستختنهگاه به همین پوزیشن بماند، منجر به درد و تورم و توقف جریان خون در الت تناسلی میشود.
سخن آخر
زمانیکه ختنه انجام میشود، افراد دچار این بیماری ها درمان می شوند و چنین مشکلی برای آن ها دیگر پیش نمی آید. پس فرزندتان تا در سنین پایین است ختنه او را انجام دهید که در سنین بزرگسالی به چنین مشکلی برنخورد.