هزینه ختنه به هر حال یکی از موضوعاتی است که خواه ناخواه والدینی که نوزاد پسر تازه به دنیا آمده دارند، زیاد به آن فکر می کنند. در این مطلب می خواهیم به این موضوع بپردازیم که قیمت ختنه چقدر است و اساسا چقدر می تواند در انتخاب دکتر ختنه اهمیت داشته باشد؟ آیا قیمت ختنه یک نقش تعیین کننده در انتخاب کردن پزشک برای ختنه کردن کودک دارد یا خیر؟ ما سعی داریم به این سوالات و مسائل مشابه آن پاسخ دهیم که هدف از آن افزیش آگاهی والدین و کاهش نگرانی های آن هاست.
فواید ختنه چیست؟
آیا قبل از اینکه به هزینه ختنه فکر کنید به فایده آن اندیشیده اید؟ در مطالب قبلی در مورد فواید و مزایای ختنه کردن کودکان پسر، به تفصیل صحبت شده و سعی بر آن بوده که به جنبه های مختلف این فواید پرداخته شود چه از نظر فرهنگی و چه از نظر تاریخی، فلسفی، دینی، پزشکی و غیره. اما اگر بخواهیم خیلی خلاصه در مورد فواید ختنه صحبت کنیم باید گفت که ختنه یکی از مفیدترین عمل های جراحی است: این را اکثر سازمان ها و انجمن های بزرگ پزشکی – بهداشتی دنیا می گویند.
در کشور خودمان ایران هم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی این عمل جراحی را امری مفید محسوب کرده و به انجام آن در بازه زمانی مناسب یعنی تا قبل از سن یک سالگی کودک و ترجیحا قبل از شش ماهگی، توصیه می نماید. همچنین در دین اسلام نیز به ختنه کردن نوزادان پسر بسیار توصیه شده و آن را یک امر ضروری می داند.
اما واقعا این سوال پیش می آید که چرا ختنه کردن کودکان پسر هم از نظر دینی هم از نظر پزشکی و بهداشتی تا این حد توصیه شده است؟ علت این است که ختنه سبب کاهش احتمال بروز عفونت های تناسلی، سرطان ناحیه تناسلی، مشکلاتی نظیر فیموز (جمع نشدن پوست ناحیه ختنه گاه)، پارافیموز (عدم برگشت پوست ناحیه ختنه گاه به محل اصلی خود)، بالانیت (التهاب نوک آلت تناسلی مردانه) و بالانوپوستیت (التهاب نوک آلت تناسلی مردانه به علاوه ناحیه ختنه گاه) و بسیاری از موارد دیگر می گردد و نکته بسیار مهم دیگر این است که ختنه کردن باعث می شود رعایت بهداشت و تمیز کردن ناحیه تناسلی مردان بسیار راحت تر و کامل تر انجام شود که به نوبه خود در پیشگیری از بسیاری از بیماری های این ناحیه بسیار موثر عمل می کند.
آیا هزینه ختنه در هر روش متفاوت است؟
قبل از آنکه در مورد هزینه ختنه صحبت کنیم لازم است به این نکته اشاره کیم که اصولا ختنه فقط یک بار در عمر هر مرد انجام می شود؛ آن هم در دوران نوزادی وی. هر چند که در جوامع غربی به دلایلی از ختنه کردن فرزندان پسر خود در سنین کودکی خودداری می ورزند، این کودکان در سنین جوانی و با مطالعه یا اینکه در معاینات بالینی توسط پزشکان و مراقبین بهداشت و سلامت، توصیه به ختنه کردن می شوند. بنابراین ختنه کردن در بین مردان بالغ در کشور های غربی چندان عجیب نیست بلکه بسیار هم شایع است و روز به روز بر تعداد آن افزوده می شود، اما در کشور ایران که دین اسلام هم به انجام این کار توصیه می کند، معمولا ختنه در همان ماه های اول زندگی کودکان پسر انجام می شود.
برای انجام ختنه متد های مختلفی وجود دارد از جمله حلقه یا پلاستیبل، روش سنتی، لیزر، کلیپ نقره ای، کلیپس گومکو و غیره. هزینه ختنه هم بر اساس سن کودک و متد مورد استفاده برای ختنه متفاوت خواهد بود.
هزینه ختنه چقدر است؟
اما آیا اساسا هزینه ختنه موضوعی است که در انتخاب پزشک ختنه تاثیر گذار باشد؟ یعنی والدین به جای اینکه به فاکتورهایی از جمله بهداشت مطب یا کلینیک، حسن سابقه پزشک و تجربه و تخصص او برای انتخاب پزشک ختنه اهمیت بدهند، باید در جستجوی جایی باشند که ختنه را با کمترین قیمت انجام می دهد؟ پاسخ این سوال خیر است.
حتما شنیده اید که برخی افراد غیر پزشک در ازای دریافت هزینه کمتر، اقدام به ختنه کردن می کنند. اما با توجه به اینکه ختنه در طول عمر مردان فقط یک بار انجام می شود، پس منطقی به نظر نمی رسد که کیفیت انجام ختنه را فدای هزینه ختنه کرد؟ چه بسا بسیار مواردی هستند که به خاطر قیمت کمتر حاضر شدند کودک خود را برای ختنه کردن به دست افراد غیر پزشک آن هم در محیطی نامناسب و غیر بهداشتی بسپارند. نتیجه این می شود که نتیجه ختنه موفقیت آمیز نیست و با عوارض خطرناکی همراه می گردد که باعث می شود نیاز باشد ختنه دیگری در جهت اصلاح ختنه اول انجام شود (در برخی موارد هم مشکل ناشی از ختنه اول، با ختنه دوم قابل اصلاح نیست) که در نهایت هزینه دو بار ختنه کردن یا بیشتر پرداخت می شود. پس می بینیم که این قیمت کمتر واقعا ارزش این مشکلات را ندارد.
در آخر به والدین توصیه می گردد بیش از آن که به هزینه ختنه فکر کنند، تجربه و تخصص و حسن شهرت پزشک ختنه را ملاک انتخاب پزشک ختنه برای فرزند خود قرار دهند.