عفونت ختنه چه علائمی دارد و چطور میتوان آن را تشخیص داد و درمان نمود؟ با استفاده از تکنیک های صحیح، ختنه عوارض کمی خواهد داشت. بعد از ختنه عفونتی که پیش می آید، معمولا شایع نیست و خیلی هم کوچک و جزیی است. معمولا این مشکل رایج نبوده و به دلیل عدم رعایت بهداشت هست که این مشکل پیش می آید.
احتمال عفونت ختنه چقدر است؟
از آن جایی که این جراحی جزیی می باشد، احتمال شدید شدن یک عفونت کم می باشد.
این مشکل یک عارضه نادر و ممکن بعد از هر جراحی از جمله ختنه می باشد، هر چند ختنه خود خطر عفونت ادراری، بالانیت، HIV، و بسیاری از عفونتهای دیگر سیستم ادراری را در طولانی مدت کاهش می دهد.
چطور می توان این عفونت را تشخیص داد؟
این مشکل به دنبال ختنه معمولا خود را با وجود ترشحات خونابه ای از روز سوم بعد از ختنه نشان میدهد اما در عین حال موارد ذکر شده در ذیل میتوانند وجود داشته باشند و عفونتی هم در کار نباشد:

- مقدار کمی قطرات خون روی پوشک کودک یا لباسش در روزهای اول بعد از ختنه.
- دلمه های های زردرنگ که به سر آلت تناسلی چسبیده است و اطراف جای زخم دیده می شود.
- تورم در کنار شفت آلت تناسلی دیده می شود، البته در صورتی که از تزریق برای جراحی استفاده شده باشد.
- مقدار کمی ترشحات شفاف در اطراف زخم که علائم طبیعی خشک شدن پوست در تکنیک حلقه می باشد. این ترشح گاها بوی نامطبوع می دهند، در صورت چنین اتفاقی برای والدین سخت می باشد که مطمئن شوند عفونت است یا خیر.
- درد اولین نشانه بعد از ختنه در روزهای اول جراحی می باشد. این درد تا زمانی که حلقه بیفتد، ممکن است به مقدار خیلی کم ادامه داشته باشد. مصرف مسکن در زمان بعد از جراحی توصیه می شود. اگر در افتادن حلقه تاخیر رخ داد، حتما با پزشک مربوطه تماس بگیرید و مراجعه کنید.
سایر علائم عفونت ختنه
البته ممکن است نشانه های دیگری از عفونت ختنه دیده شود، که این نشانه نگران کننده تر می باشند و باید حتما نزد پزشک مراجعه کرد:
- ترشحات گلوله گلوله ای (زرد یا سفید، مایع ناپایدار)
- داغی پوست، و یا پخش شدن قرمزی در اطراف ناحیه زخم
- تب