عمل ختنه نوزادان پسر چرا باید زود انجام شود؟ زمانی که نوزادان پسر به دنیا میآیند، پوست آلت تناسلی آنها روی سر آلت را پوشانده است که به پوست ختنهگاه معروف است و سر آلت تناسلی را میپوشاند. پوست ختنهگاه، به سر آلت تناسلی متصل میشود، در دوران کودکی نمیتوان پوست ختنهگاه را به عقب کشید تا سر در معرض دید قرار گیرد، پس برای عقب کشیدن پوست، عمل ختنه انجام میشود. ختنه نوزادان پسر، یک روش جراحی است که در آن پوست ختنهگاه با برش دادن آن برداشته میشود که سر آلت تناسلی را برای همیشه نمایان میکند.
دکتر امیر بهتاش امیری در این مطلب کلینیک ختنه نوزادان تهران به این سوال که “عمل ختنه نوزادان پسر چرا باید زود انجام شود؟” پاسخ میدهند.
ختنه چیست؟
به برداشتن پوست دور سر آلت تناسلی با عمل جراحی و نمایان شدن انتهای آلت تناسلی ختنه گفته میشود. برخی از خانواده ها براساس اعتقادات فرهنگی یا مذهبی، نوزادان و کودکان خود را ختنه میکنند و برخی دیگر از خانوادهها برای رعایت بهداشت یا ظاهر این کار را برای فرزند خود انجام میدهند. اما برخی از خانوادهها ترجیح میدهند کودک خود را ختنه نکنند.
ختنه را میتوان در نوزادان، کودکان، نوپاها، در نوجوانی و حتی در بزرگسالی انجام داد. بسیاری از والدینی که تصمیم میگیرند پسر خود را ختنه کنند، زمانی که نوزاد تازه متولد شده است، در روزها یا هفتههای پس از تولد، این کار را انجام میدهند.
بهترین زمان عمل ختنه نوزادان پسر
عمل ختنه نوزادان پسر، اکثراً در سه ماه اول زندگی نوزاد انجام میشود،هر چند که زمان دقیق انجام آن بعد از معاینه معلوم میشود و از فردی به فرد دیگر متفاوت هست. ختنه در بیمارستان توسط پزشک اطفال، پزشک خانواده یا یک متخصص مجرب انجام میشود، یا برخی از ختنههای آیینی مذهبی، در خانه انجام میشوند. البته پزشک در مورد این روش و خطرات احتمالی، با والدین نوزاد صحبت میکند.
نوزادان نارس یا کسانی که نگرانیهای پزشکی خاصی دارند ممکن است برای ختنه شدن به زمان بیشتری نیاز داشته باشند. برخی از نوزادان با مشکلات جسمانی به دنیا میآیند که آلت تناسلی را تحت تأثیر قرار میدهد که با جراحی برطرف میشود. آنها ممکن است ختنه نشوند، زیرا پزشکان از پوست ختنهگاه به عنوان بخشی از عمل ترمیمی استفاده میکنند.
گاهی اوقات، خانوادهها تصمیم میگیرند برای ختنه صبر کنند تا فرزندشان بعداً انتخاب کند آیا میخواهد این عمل را انجام دهد یا خیر. ختنه بعد از دوره نوزادی معمولاً در اتاق عمل با بیهوشی عمومی کودک انجام میشود که ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد هر چند که احتمال خطرات کم هست و نباید باعث نگرانی والدین بشود.
پس از عمل ختنه نوزادان پسر، مهم است که این ناحیه را تا حد امکان تمیز نگه دارید. به آرامی با آب گرم نوزاد خود را تمیز کنید، از دستمال مرطوب استفاده نکنید. در صورت نیاز میتوان از صابون هم استفاده کرد. پزشک ممکن است فقط حمام اسفنجی را تا زمان بهبودی این ناحیه توصیه کند.
پانسمان معمولا لازم نیست اما اگر روی محل برش، پانسمان وجود دارد، هر زمان که در یکی دو روز اول پوشک را عوض میکنید، یک پانسمان جدید بزنید.
اگر از یک حلقه پلاستیکی (به نام پلاستیبل) برای ختنه استفاده شده، باید اجازه داد که خود به خود بیفتد که معمولا 10 تا 15 روز طول میکشد.
معمولا بین 7 تا 10 روز طول میکشد تا آلت تناسلی ختنه شده بهبود یابد. بعد از عمل ممکن است نوک آلت تناسلی کمی متورم و قرمز شود و ممکن است مقدار کمی خون روی پوشک ببینید. همچنین ممکن است بعد از چند روز متوجه ترشحات یا پوسته زرد خفیف شوید که همه اینها بخشی از روند طبیعی بهبودی است.
اگر پس از عمل ختنه نوزادان پسر متوجه هر یک از این مشکلات شدید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید:
- خونریزی مداوم یا خون روی پوشک (بیش از یک چهارم اندازه پوشک)
- افزایش قرمزی
- تب
- سایر علائم عفونت، مانند بدتر شدن تورم یا ترشح، یا تاولهای پُر از چرک
- اگر تا 10 ساعت پس از ختنه نوزاد ادرار نکند،
- اگر حلقه پلاستیکی بعد از 10 روز نیافتاد.
کلام آخر
بهتر است عمل ختنه نوزادان پسر را زودتر انجام بدهید و در هنگام مراقبت از نوزاد تمام نکات بهداشتی را رعایت کنید تا روند بهبودی راحتتر تمام شود. معمولا نوزاد در این موقعیت بیقراری میکند، شما به عنوان والدین با صبر بیشتری باید نوزاد را آرام کنید و همراه او باشید.
سؤالات متداول عمل ختنه نوزادان پسر
1. آیا با انجام عمل ختنه میتوان از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد؟
تحقیقات هنوز در حال انجام است، اما این نکته ثابت شده است که با انجام ختنه نوزاد پسر، تا حد زیادی میتوان احتمال ابتلا به سرطان آلت تناسلی را در مردان کاهش داد.
2. بعد از ختنه نوزاد، از چه درمان دارویی میتوان استفاده کرد؟
این موضوع بستگی به نظر پزشک نوزاد دارد، اما درمانهای رایج پس از انجام ختنه، استفاده از پمادهای وازلین، تتراسایکیلین، موپیروسین و یا آ+د است.