بیماری های کودکان در بهار موضوعی است که با توجه به قرارگیری در این فصل و لزوم توجه والدین به آن در این مطلب از طرف کلینیک ختنه نوزادان تهران به آن می پردازیم. در فصل بهار به خاطر زیبایی و نو شدن طبیعت همه افراد دوست دارند که اغلب در بیرون از خانه وقت خود را سپری کنند؛ به خصوص کودکان که دوست دارند به همراه یکدیگر در بیرون بازی کنند. اما در بهار هوا ناپایدار است و حساسیت های فصلی وجود دارد که ممکن است از طریق میوه های نوبرانه یا گرده گلها و درختان این مشکل به وجود آید. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع می پردازیم پس با ما تا پایان مقاله همراه باشید.
انواع بیماری های کودکان در بهار چیست؟
با آمدن فصل بهار در زندگی کودکان اتفاقات بسیار زیادی می افتد و همانطور که گفته شد کودکان دوست دارند در این فصل از خانه خود بیرون بروند و با یکدیگر بازی کنند و امکان دارد که به دلیل گرما متغیر بودن دما دچار سرماخوردگی هم بشوند.
یکی دیگر از بیماری های کودکان در بهار حساسیت است که گرده گل ها می تواند منجر به این موضوع شود. حساسیت در کودکان علائمی مانند تنفس سخت، آبریزش از چشم و بینی، سرخی چشم و اینگونه موارد را دارد.
از دیگر بیماری های کودکان در بهار مسمومیت غذایی است. به همین دلیل اسهال و استفراغ در کودکان در فصل بهار دیده می شود؛ بنابراین والدین باید مراقب باشند تا غذایی که کودکشان مصرف می کنند حتماً تازه تمیز و مناسب باشد. همچنین میوه ها شسته شده باشند تا کودک دچار مسمومیت غذایی نشود.
آنتروویروس ها از بیماری های کودکان در بهار هستند که به طور معمول در بهار فعال می شوند و از طریق تنفس وارد بدن افراد و مجرای تنفسی آن ها میشود. این بیماری به سه دسته تقسیم می شود که هر سه دسته علائم خاص خود را دارد. از شایع ترین دسته از این بیماری؛ ویروسی است که باعث بیماری دست، پا و دهان می شود زیرا در این بیماری دست پا و دهان کودک دچار ضایعات قرمز رنگ می شود. علائم این بیماری تب، اسهال، کونژانکتیویت، گلو درد، مشکلات تنفسی و اینگونه موارد است. البته این بیماری امکان دارد در ابتدا به آبله مرغان، بسیار شباهت داشته باشد ولی به مرور زمان علائم آن تغییر می کند.
از دیگر بیماری های کودکان در بهار آبله مرغان است. همه افراد باید دچار آبله مرغان بشوند اما این بیماری در کودکان مدرسه ای بسیار بیشتر یافت می شود که علائم آن شامل تب، مشکلاتی مانند سردرد و دانه های پوستی قرمز رنگ است. این دانه های پوستی ابتدا در نواحی شکم تشکیل می شوند سپس به ضایعه های آبکی تبدیل می شوند و در نهایت پاره شده و از بین می روند. به مرور زمان این دانه های پوستی به دست و پاها، زیر گردن و صورت انتشار پیدا می کنند و در آخر کلیه نواحی بدن را در بر می گیرند. همچنین در این بازه کودک دچار خارش بسیار شدید می شود و بعد از گذشت یک هفته بهبودی خود را به دست می آورد. به علت ویروسی بودن آبله مرغان در این هفت روز احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد. همچنین توصیه می شود کودکی که به این بیماری مبتلا می شود از افراد بزرگسالی که در کودکی به این بیماری مبتلا نشده اند دور باشد؛ زیرا مبتلا شدن به آبله مرغان در سنین بزرگسالی بسیار خطرناک است به دلیل این که بدن نسبت به این ویروس ایمن نیست. بیماری های کودکان در بهار به دلیل مواردی مانند دید و بازدید ها، بازی در مدرسه و پوشش نامناسب در این فصل اتفاق می افتد. به طور کلی بیماری های کودکان در بهار به دو دسته اصلی تقسیم می شود:
- عفونت های تنفسی مثل آنفولانزا
- عفونت های گوارشی مثل اسهال و استفراغ
تشخیص بیماری های کودکان در بهار از حساسیت
اگر کودک شما به علائم ذکر شده دچار شود امکان دارد دچار حساسیت یا سرماخوردگی شده باشد که تشخیص این دو از هم بسیار دشوار است و پزشکان به سختی در این موضوع تصمیم گیری می کنند. اما به طور معمول علائم حساسیت شامل خارش چشم، خارش بینی، قرمزی چشم، خارش گلو و اینگونه موارد می شود.
همچنین در حساسیت ترشح بینی افراد بی رنگ و دائمی است، اما در سرماخوردگی ترشح بینی بعد از سه روز قطع می شود و به حالت عادی خود بر می گردد. همچنین افراد سرماخورده عطسه و سرفه های مقطعی دارند.
توصیه می شود قبل از هر اقدامی به پزشک مراجعه کنید زیرا بیماری های کودکان در بهار تنوع بسیار زیادی دارد. بنابراین مراجعه به پزشک می تواند بهترین راهکار برای متوجه شدن و تشخیص بیماری کودک باشد.
تفاوت میان حساسیت دائمی و فصلی
همانگونه که اشاره شد یکی از بیماری های کودکان در بهار حساسیت است. گسترده ترین علائم حساسیت شامل آبریزش بینی رقیق و شفاف و بدون چسبندگی، عطسه، گرفتگی بینی، خارش گوش و بینی و چشم، داشتن گلودرد و سرفه که همراه با خلط باشد؛ است. شدت سرفه ها در هنگام شب و صبح بیشتر می شود. به طور معمول در حساسیت های دائمی کودکان اغلب به مشکل گرفتگی بینی دچار می شوند. حساسیت های دائمی حساسیت هایی هستند که به فصل های سال ارتباطی ندارند و در هر زمانی امکان رخ دادن آن وجود دارد. اما حساسیت های فصلی از بیماری های کودکان در بهار نیز هستند. در حساسیت های دائمی به طور معمول ترشحات به صورت خلط در حلق و بینی جمع می شوند و در آخر توسط بینی کودک خارج می شوند. برای جلوگیری از گرفتگی بینی قطره های بینی تجویز می کنند. همچنین در حساسیت های دائمی آبریزش چشم و عطسه وجود دارند اما در حساسیت فصلی آبریزش در چشم و عطسه بسیار کمتر از حساسیت دائمی است. لازم به ذکر است که شدت حساسیت ها در کودکان، متفاوت است.
راهکارهایی برای مقابله با بیماری های کودکان در بهار
در این بخش مواردی را بررسی می کنیم که رعایت آن ها باعث می شود تا فرزندان شما در فصل بهار دچار بیماری نشوند و سلامت بدن آن ها افزایش یابد:
- در فصل بهار در و پنجره ها را ببندید زیرا این کار باعث می شود تا گرده های گیاهان به داخل خانه شما وارد نشوند.
- لباس های کودکان را به صورت مستمر بشویید و آن ها را در محیط خانه خشک کنید زیرا بیرون ماندن لباس باعث می شود تا گرده های گل و گیاهان و ریزگردها در هوا به آن بچسبند. این کار باعث می شود تا بیماری های کودکان در بهار کاهش یابد.
- به کودک خود آموزش دهید که بینی خود را در روز به صورت مستمر با آب معمولی بشوید. این کار باعث می شود تا در صورت وارد شدن گرده ها به بینی از آن خارج شوند. همچنین کودک را به مناطقی که گیاهان متنوعی مانند تیره کاج و گیاهان سوزنی وجود دارد، نبرید.
- بیماری های کودکان در بهار بسیار متنوع است بنابراین هنگام خروج از منزل برای آن ها ماسک تهیه کنید تا بر روی بینی و دهان خود قرار دهند.