از نوزاد ختنه نشده ، چه مراقبت هایی باید کرد؟
برخی والدین با مراجعه نزد پزشک اطفال تقاضا دارند که دیرتر از موعد ختنه، جراحی را انجام دهند. به همین ترتیب از پزشک سوالاتی در رابطه با مراقبت های لازم تا قبل از انجام ختنه می پرسند.
آلت تناسلی یک نوزاد ختنه نشده طوریست که سر آلت تناسلی با پوستی پوشیده شده است. در صورتی که نوزاد هنوز ختنه نشده باشد، باید به آرامی با صابون و آب شسته شود. به همین دلیل هیچ نیازی به استفاده از پنبه یا پاک کننده و شوینده های خاصی نیست.
در هنگام تولد، پوست آلت تناسلی کاملا پایین نیست. پس باید پوست آلت تناسلی به آرامی شسته شود، تا زمانی که ختنه صورت گیرد. اگر با فشار شسته شود، پوست ختنه گاه پاره می شود و خونریزی می کند.
در صورتی که نوزاد در حین ادرار کردن دچار ناراحتی بود و درد داشت، با پزشک حتما مشورت شود. خصوصا اگر پوست ختنه گاه با ادرار کودک محبوس شود و یا علائمی از جمله قرمزی، خارش و تورم آلت تناسلی دیده شود.
همانطور که کودک بزرگتر می شود، پوست ختنه گاه او که هنوز مورد جراحی قرار نگرفته است، از سر آلت تناسلی باید برداشته شود. این جراحی باعث می شود پوست ختنه گاه به عقب برگردد و برداشته شود. همان زمانی که پوست ختنه گاه برداشته می شود، باید مرتبا جای ختنه تمیز شود. اما در صورت عدم ختنه باید موارد بهداشتی رعایت شود که عبارتند از :
- به آرامی پوست ختنه گاه را عقب داده و شسته شود.
- زیر پوست ختنه گاه با آب و صابون شسته شود.
- زیر پوست ختنه گاه به طور کامل آبکشی شود و خشک شود.
- پوست ختنه گاه دوباره به سر جای خود برگردد.
تا می توانید کودک را تشویق کنید که بعد از ادرار کردن، حتما تمیز خود را شستشو دهد یا در حین حمام کردن، تمیز خود را بشوید. ولی با همه این توضیحات بهتر است ختنه کودک در موعد مقرر و زمان خودش صورت گیرد. زیرا جز عفونت ادراری و بیماری های دیگر برای او چیز دیگری ندارد.