ختنه از نظر سنتی :
در روش سنتی پوست ختنه گاه به طور کامل برداشته می شود، و سر الت تناسلی به طور کامل دیده می شود. این پروسه در یک مرکز پزشکی توسط یک پزشک متخصص انجام می شود. در روش ختنه سنتی اصولا روی مردان بزرگسال و نوجوانان هم صورت می گیرد.
زمانی که ختنه روی افراد بزرگسال انجام می شود، در این روش عوارض زیادی به همراه دارد. اغلب به دلیل اینکه بسیاری بعد از ختنه ضد عفونی نمی کنند یا شستشو نمی دهند، دچار عفونت می شوند. به همین دلیل همین موضوع و رعایت نکردن بهداشت خود باعث عوارضی همچون ویروس HIV می شود.
ختنه از نظر پزشکی :
ختنه از نظر پزشکی یا MMC هم برداشتن کامل پوست ختنه گاه می باشد طوری که سر آلت تناسلی کاملا بیرون می افتد. در این روش که پروسه اش همانند سنتی می باشد، روشی سریع و ایمن می باشد بخاطر اینکه در یک کلینیک کاملا استرلیزه تحت نظر یک پزشک خبره صورت می گیرد. در این جور موارد عوارضی که ممکن است به دنبال داشته باشد بین ۱ تا ۴ درصد است و در اکثر مردان خیلی خفیف دیده می شود.
عوارض بعد از ختنه در هر دو روش سنتی و پزشکی چه می باشد؟
عوارض یا خطراتی که ممکن است بعد از ختنه فرد را تهدید کند، بیشتر در روش قدیمی می باشد، زیرا زخم به درستی استرلیزه نمی شود. مراقبت های لازم صورت نمی گیرد، و یا آبرسانی نمی شود یا شستشو داده نمی شود. البته در روش پزشکی هم عوارضی بعد از ختنه دیده می شود، اما به شدت روش قدیمی نیست. زیرا مراقبت های پزشکی لازم چه قبل و چه بعد از آن صورت می گیرد.
ختنه از نظر پزشکی روشی نسبتا ساده، سریع و نیز ایمن به حساب می آید. زیرا تحت شرایطی بهداشتی و کاملا استرلیزه و پاکیزه صورت می گیرد.
معمولا از جمله عوارض نادر و خفیفی که در پی روش پزشکی دیده می شود، سوزش آلت تناسلی و کمی درد می باشد. در موارد خطرناک تر و خیلی به ندرت دیده می شود که فرد تحت جراحی دچار کم آبی، از دست دادن بخش زیادی از بخش آلت تناسلی اش یا نارسایی حاد کلیه شود؛ این شرایط با بی توجهی پزشک و یا بی تجربگی و خبره نبودن او اتفاق می افتد. اما اگر بخواهیم از مزایای بسیار تاثیرگذار آن بگوییم، جلوگیری از انتقال ویروس HIV می باشد. همچنین خطر ابتلای زنان به ایدز یا سرطان رحم را بسیار کاهش می دهد ؛ نه 100 درصد، اما بسیار تاثیر دارد. بنابراین باید حتما در حین رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید، حتی اگر تحت جراحی ختنه قرار گرفته باشید.