آمادگی قبل از ختنه چیست؟ ختنه نوزاد پسر یکی از تصمیمات مهم والدین است و نباید زمان طلایی آن یعنی یک تا سه ماهگی را از دست داد. البته در صورت به تعویق انداختن آن تا بعد از سن سه ماهگی میتوانید جهت ختنه فرزند دلبندتان تا شش ماهگی به کلینیک ختنه نوزادان تهران مراجعه نمایید. ما در وبلاگ مراقبتهای بعد از ختنه که در پایین صفحه در دسترس قرار دارد به این موضوع پرداختهایم اما لازم است قبل از انجام این جراحی نیز آماده سازی هایی انجام شود. در ادامه در این خصوص توضیح خواهیم داد.
آمادگی قبل از ختنه نوزاد چیست؟
زمانی که برای ختنه نوزاد تصمیم گرفتید فرزندتان را ختنه کنید، باید پزشک رو در جریان این قضیه قرار بدید و مشورت کنید. معمولا متخصص اطفال، پزشک خانواده، اورولوژیست، نئونانتولوژیست این جراحی را انجام میدهند. اما برای اطمینان از نحوه صحیح جراحی و سلامتی نوزاد لازم است به متخصص ختنه مراجعه نمایید.
یکی از مهم ترین موارد آمادگی قبل از ختنه انجام مشاوره با دکتر ختنه خوب است. با وجود اینکه میتوان ختنه نوزاد را در روزهای ابتدایی تولد انجام داد اما توصیه میشود آن را تا یک تا سه ماهگی به تعویق بیاندازید. در قبل از ختنه نوزاد لازم است با متخصص ختنه مشورت نمایید. اگر ختنه نوزاد برای او مشکلی نداشت، پزشک خطرات احتمالی، مزایا و دستورالعمل های مراقبتی را برای پس از عمل براتون شرح میدهد. در ضمن در رابطه با سوابق خانوادگی ابتلا به اختلالات خونریزی مثل هموفیلی، یا بیماری ون ویلبراند، نیز سوال می شود.
آیا ختنه نوزاد با بیهوشی انجام میشود؟
اگر به نکات آمادگی قبل از ختنه به صورت کامل توجه کنید جای نگرانی وجود ندارد. نوزاد معمولا زمان عمل هشیار است و ختنه نوزاد بدون بیهوشی انجام میشود. معمولا از یک صندلی پلاستیکی استفاده می شود، نوزاد روی آن قرار می گیرد تا به طور ایمنی برای انجام عمل ثابت بماند. آلت و پوست اطراف آن قبل از عمل با ماده ضد عفونی کننده تمیز می شود.
اقدامات کنترلی برای درد ختنه نوزاد چیست؟
روش های مطمئن و موثری برای کنترل درد ختنه نوزاد وجود دارد. البته بسته به نوع روشی که انجام می گیرد، درد کنترل می شود. بیحسی موضعی برای بیحس کردن آلت تناسلی نوزاد و جایی که قراره برش ایجاد بشه، به کار برده می شود. این کار شامل کرم بیحس کنده و دارو است که به وسیله سوزن های ریزی در آلت تزریق می شود. به خاطر اثر کرم بیحس کننده نوزاد متوجه فرو رفتن سوزن در پوستش نمیشه.
پس از عمل چه مراقبتی نیازه؟
حال که در خصوص آمادگی قبل از ختنه توضیح دادیم لازم میدانیم توضیح مختصری در مورد مراقبتهای پس از آن نیز ارائه نماییم. در ادامه به این نکات توجه فرمایید:
- پس از اینکه ختنه انجام شد، پزشک از وازلین برای زخم استفاده می کند و دور آلت رو با استفاده از گاز پانسمان می کند.
- اینجوری زخم با پوشک نوزاد تحریک نمیشود.
- مگر اینکه نوزاد به روش حلقه ختنه شده باشه، در نتیجه نیاز به پانسمان ندارد.
- از هر روشی که برای ختنه استفاده شود ممکن است خونریزی کمی وجود داشته باشد اما ختنه با حلقه به یک روش بدون خونریزی معروف است.
- اما ممکنه زمانی که پانسمان رو باز می کنید کمی خون از برش بیاد اما خود به خود قطع میشود.
- فقط اگر مشاهده نمودید که کودک خونریزی داشت، بیش از یک چهارم پوشک بود یا قرمز و متورم بود نوک آلت، تب، علائم عفونت مثل تاول های چرکی و کودک تا 12 ساعت بعد از ختنه ادرار نکرد، نزد پزشک اطفال مراجعه کنید.