عوارض ختنه با حلقه مسأله ای است که بسیاری از پدر مادرها می خواهند در مورد آن اطلاعات به دست بیاورنند. ختنه با حلقه چه عوارضی دارد؟ ختنه با جراحی چه عوارضی دارد؟ در این مطلب در مورد این موضوع بیشتر توضیح میدهیم.
مقایسه عوارض ختنه با حلقه و جراحی
برای انجام مقایسه عوارض زودرس و مدت زمان روش های ختنه با جراحی و ختنه با حلقه نتیجه یه پژوهش را برایتان به صورت مختصر شرح میدهیم. در یک پژوهش برروی روش کلاسیک یا همان ختنه جراحی و نیز استفاده از پلاستیبل در روش ختنه با رینگ تحقیقاتی انجام گرفته است. در این مطالعه به بررسی عوارض جانبی، جنبه ظاهری محل ختنه و مدت زمان عمل پرداخته شده است.
به این منظور ۲۱۸۵ کودک زیر یک سال بین سال های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۱ در بیمارستان های بقیه الله و میلاد ختنه شدند که به طور تصادفی از هر دو روش استفاده شده است.
در تمام کودکان بی حسی موضعی صورت گرفته که از ماده لیدوکائین به این منظور استفاده کردند. دوگروه از نظر مدت زمان عمل و نیز عوارض، همچنین ظاهر محل ختنه، بلافاصله و چهار تا ده روز بعد از عمل ارزیابی شدند.
بعد از مقایسه ای که انجام شد، بروز عوارض پلاستیبل به مراتب کمتر از جراحی بود. بروز خونریزی بعد از جراحی، در یک درصد از بیماران جراحی دیده شده بود در حالی که در روش حلقه ۰.۳ درصد بود. به لحاظ زیبایی و ظاهر محل ختنه هم، روش حلقه بیشتر مورد پسند والدین بود.
از این جهت روش ختنه با حلقه به خاطر مواردی که اشاره شد به والدین توصیه می گردد.
عوارض ختنه با حلقه
در مورد عوارض ختنه با حلقه باید گفت که ممکن است بعد از ختنه با Plastibell تورم یا کبودی روی آلت تناسلی ایجاد شود و آلت تناسلی ممکن است ترشح زرد رنگی پیدا کند. اینها عوارض جانبی طبیعی هستند که معمولا طی چند روز از بین می روند. اگر هم بعد از چند روز همچنان این موارد وجود داشتند باید به پزشک مراجعه شود.
هر ختنه ای به هر روش و متدی، با خطر خونریزی یا عفونت همراه است اما این خطر ممکن است در برخی روش ها کمتر و برخی روش ها بیشتر باشد. علاوه بر خونریزی و عفونت، سایر عوارض مربوط به ختنه نادرست است که ممکن است منجر به آسیب آلت تناسلی و یا عفونت (سپسیس) شود. اگر نوزاد بیش از چند قطره خونریزی کرد، تب داشت یا ظرف هشت ساعت پس از ختنه ادرار نکرد، باید به پزشک مراجعه شود.
برخی از عوارض ختنه با حلقه مربوط به تکنیک Plastibell است. یک مطالعه در سال 2011 که نتایج آن در یک ژورنال بین المللی معتبر منتشر شد، نشان داد که یکی از عوارض ختنه با حلقه ختنه ناقص است. این مورد به دلیل قرار دادن ناکافی Plastibell یا لغزش آن در حین بستن نخ و آسیب یا خونریزی گلانس (سر آلت تناسلی) به دلیل قرار دادن نامناسب نخ است. از والدین خواسته می شود بعد از ختنه، هر مورد نگران کننده ای را که در نوزاد خود مشاهده کردند با پزشک خود در میان بگذارند.
نقش ختنه در پیشگیری از عفونت های آلت کودکان
فواید ختنه با حلقه بسیار است. ختنه در پیشگیری از عفونت های ادراری نوزادان پسر بسیار موثر است و توصیه می شود، و نیز حتی جلوگیری از سرطان آلت از نظر پزشکی ثابت شده است. از این رو انجام ختنه کودکان مثلا به روش رینگ یا پلاستیبل در جلوگیری از بروز عفونت های ادراری بعدی کودکان بسیار موثر بوده است. همچنین از بروز عفونت بالانیت، که پوست باد می کند و پر از ادرار می شود، جلوگیری می شود.
حتی بیماری بالانیت زروتیکای دردناک، که باعث فیموسیس و قرمزی و التهاب سر آلت می شود، پیشگیری می شود. چون همین بیماری خود شروع کننده عفونت های مجاری ادراریست. در نتیجه از بابت بروز این بیماری ها هم در صورتی که کودکتان ختنه شده باشد، خیالتان راحت است. و مشکلی در آینده برایش پیش نمی آید.