هیپوسپادیازیس یا ختنه مادرزادی
آنچه در این مطلب می‌خوانید

هیپوسپادیازیس یا ختنه مادرزادی چیست؟ معمولا بسیاری از قدیمی ها برایشان شده بود که داشتند نوزاد پسری که ختنه مادرزادی به دنیا می آمدند. در واقع به آن ها ختنه خدایی می گفتند. در واقع آن نوزاد پسر ختنه شده به دنیا آمده بود. البته این مورد به عنوان یک بیماری به اسم هیپوسپادیازیس نامیده می شده است.

البته امروزه از نظر علمی این اصطلاح درست نیست، چون چنین عارضه ای یک نوع عیب ساختاری آلت تناسلی مردانه به حساب می آید که مادرزادی نیز می باشد.

هیپوسپادیازیس یا ختنه مادرزادی چیست؟

در حالت طبیعی در آلت تناسلی مرد و یا نوزادی تازه متولد شده است، ادرار از نوک آلت تناسلی خارج می شود. در هیپوسپادیازیس که کودک ختنه مادرزادی می باشد، مجرای آلت به جای نوک آلت در قسمت شکمی آلت قرار گرفته و بسته به شدتش می تواند تقریبا خفیف هم باشد و در نزدیکی حشفه قرار گرفته باشد.

البته می تواند در حالت متوسط یعنی در وسط شکم آلت و در حالت های شدیدتر هم در نزدیکی بیضه ها قرار گرفته باشد. حتی گاهی می تواند میان دوراهی و جلوی مقعد باشد. هرچه محل خروج ادرار به طرف بیضه ها باشد، و به این منطقه نزدیک تر باشد، نشان از شدت بیماری و همزمان شدن مشکلات دیگر مثل عدم نزول بیضه ها دارد . در چنین نوزادانی حتی اختلالات کلیوی بالا می باشد.

علت بروز ختنه مادرزادی چیست؟

البته علل آن ناشناخته است، اما این عوامل می توانند نیز نقش داشته باشند :

  1. وراثت
  2. زایمان مادران در سنین بالای 40 سال
  3. مصرف دخانیات یا سیگار در دوران بارداری
  4. همچنین بروز اختلال تستوسترون و عملکرد بالای آن در دوران جنینی که می تواند رشد آلت جنین در رحم مادر موثر باشد، که از عوامل هیپوسپادیازیس می باشند.

آیا نوزادم هیپوسپادیازیس دارد؟

از بدو تولد باید نوزاد مورد معاینه پزشک قرار گیرد و مورد تایید پزشک باشد. معمولا به جهت این بیماری، ممکن است بسیاری از جوانان به آن اهمیتی ندهند، یا اینکه ممکن است بیماری شان تشخیص داده نشده باشد. در نتیجه در سنین بزرگسالی و میانسالی کم کم دچار مشکل می شوند، و برای درمان نزد یک پزشک مراجعه می کنند.

عوارض ختنه مادرزادی چیست؟

بسته به شدت بیماری هیپوسپادیازیس می تواند علائم زیر دیده شود:

  • در صورتی که خروجی ادرار نزدیک نوک آلت باشد اغلب علائمی ندارد.
  • ممکن است موقع ادرار کردن، ادرار حالت اسپری ای داشته باشد و پخش شود.
  • اگر خروجی ادرار نزدیک به قسمت شکمی باشد، منجر به انحنا آلت می شود.
  • در صورتی که نوک مجرای آلت به جلوی مقعد باز باشد، بیمار مجبور است به حالت نشسته ادرار کند.

درمان هیپوسپادیازیس چیست؟

تنها روشی که برای درمان هیپوسپادیازیس توصیه می شد، جراحی ترمیم مجرا می باشد و بهترین زمان عمل جراحی در دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه حدود ۵ سالگی می باشد. البته بسته به شدت هیپوسپادیازیس، نوع عمل جراحی فرق می کند.

3.9/5 - (18 امتیاز)

قابل توجه مراجعین محترم

در صورت بروز هرگونه مشکل در ارتباط با تلفن‌های کلینیک ختنه نوزادان تهران می‌توانید در تلگرام و یا دایرکت اینستاگرام پیام خود را ارسال نمایید. برای ارسال پیام روی پیام رسان مورد نظر کلیک نمایید.

advanced divider

پربازدیدترین نوشته‌ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

اشتراک اين مطلب در شبكه های اجتماعی