کرم ضد آفتاب کودکان، محافظی است که در برابر نور آفتاب از کودک محافظت میکند. اما اینکه از چه سنی میتوان از کرم ضد آفتاب کودکان استفاده کرد، سؤالی است که ذهن اکثر والدین را درگیر کرده است. قرار گرفتن در نور آفتاب میتواند مفید باشد. اما اگر کودک به صورت محافظت نشده در معرض آفتاب قرار بگیرد، ممکن است دچار آسیبهای پوستی شود. پوست کودکان به دلیل نازک بودن بیشتر در معرض آسیبهای محیطی قرار میگیرد. به همین دلیل است که پوست کودکان دارای حساسیت بیشتری است. در ادامه این مطلب کلینیک ختنه نوزادان تهران در مورد این موضوع توضیحات کاملی ارائه خواهیم نمود.
سن مناسب برای استفاده از کرم صد آفتاب کودکان
برای حفاظت از پوست کودک، استفاده از ضد آفتابها تا قبل از ۶ ماهگی توصیه نمیشود. اما در این مدت میتوان از ضد آفتابهایی استفاده کرد که دارای زینک اکساید هستند و میتوانند بر روی پوست یک لایه محافظتی ایجاد کنند. ضد آفتابهای دیگر ممکن است دارای مواد شیمیایی باشند و این مواد وارد بدن کودک شود.
هنگام بیرون بردن کودک تا قبل از ۶ ماهگی بهتر است از لباسهای آستین بلند برای کودک استفاده کنید تا بازو و ساق پایش پوشانده شود. همچنین میتوانید برای پوشاندن صورت، گردن و گوش از کلاههای لبهدار و آفتاب گیر استفاده کنید. تا ۶ ماهگی برای بیرون بردن کودک، بهترین زمان یعنی صبحها قبل از ساعت ۱۰ و غروب را انتخاب کنید.
بعد از ۶ ماهگی بهترین زمان برای استفاده از کرم ضد آفتاب کودکان است. همچنین کودکان میتوانند بعد از ۲ سالگی تا ۱۲ سالگی از ضد آفتابهای مخصوص برای این سنین استفاده کنند. همه افراد بعد از ۱۲ سالگی میتوانند از ضد آفتابهای بزرگسالان استفاده کنند.
ویژگیهای کرم ضد آفتاب کودکان
در این قسمت میخواهیم به مواردی بپردازیم که با رعایت آنها میتوان ضد آفتاب متناسب با سن کودک را انتخاب کرد.
- به دنبال ضد آفتابهایی با SPF ۳۰ یا بیشتر که روی آن عبارت “طیف گسترده” قید شده است، باشید. SPF برای نشان دادن میزان فاکتور حفاظتی در یک ضد آفتاب است. به طور کلی مقدار استفاده از کرم ضد آفتاب کودکان باعث تأثیر SPF آن می شود. یعنی استفاده از مقدار کمی از کرم ضد آفتاب کودکان، موجب محافظت کامل از پوست کودک نخواهد شد.
- کودکان معمولا با شروع فصل گرما به دنبال تفریحات آبی، رفتن به استخر و شنا کردن در دریا هستند. این موضوع احتمال آفتاب سوختگی در این فصل را افزایش میدهد. به همین دلیل توصیه میشود از کرمهایی استفاده کنید که ماندگاری بالایی دارند و در برابر آب و شست و شو نیز مقاوم هستند.
- استفاده از کرم ضد آفتاب کودکان که سبک باشد میتواند برای استفاده کودک آسانتر باشد زیرا به راحتی روی پوست پخش میشود.
- کرم ضد آفتاب کودکان باید دارای ترکیبات دی اکسید تیتانیوم یا زینک اکساید باشد. وجود این مواد در کرم ضد آفتاب موجب کاهش حساسیتهای پوستی کودکان به خصوص در کودکان دارای پوست حساس میشود.
- استفاده از ضد آفتابهای بدون اسانس برای جلوگیری از حساسیت لازم است زیرا پوست کودکان از حساسیت بیشتری برخوردار است. ممکن است وجود اسانس در ترکیبات کرم ضد آفتاب کودکان موجب التهابات همراه با خارش و یا ایجاد دانههای قرمز در پوست کودک شود.
- کودکان معمولا با شروع فصل گرما به دنبال تفریحات آبی، رفتن به استخر و شنا کردن در دریا هستند. این موضوع احتمال آفتاب سوختگی در این فصل را افزایش میدهد.
پرتوهای آسیب رسان خورشید
پرتو فرابنفش که قسمتی از طیف نور خورشید را تشکیل میدهد، تابشی نامرئی دارد. پرتوهای فرابنفش با نفوذ به سلولهای پوستی، ساختار آنها را تغییر میدهند. پرتو فرابنفش میتواند به لایههای زیرین پوست نفوذ کند، به بافت همبند آسیب برساند و باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست شود. همچنین میتواند باعث افتادگی و شل شدن پوست شود. برای جلوگیری از نفوذ انواع اشعههای پرتو فرابنفش لازم است تا برای کودک از کرم ضد آفتاب کودکان استفاده کنید.
به دلیل ویژگیهای ساختاری و عملکردی پوست، پوست کودکان کمتر از ۲ سال اغلب مستعد آسیب پس از مواجهه با نور خورشید است. در کودکان لایه خارجی پوست یا همان اپیدرم، ۱۰ برابر نازکتر از پوست بزرگسالان است. به همین دلیل کودکان در برابر خطرات احتمالی نور آفتاب مانند آفتابسوختگی آسیبپذیرتر هستند.
جالب است بدانید بخش قابل توجهی از مواجهه شخص با پرتوهای فرابنفش در طول زندگی، مربوط به قبل از ۱۸ سالگی است. آفتابسوختگیهای دوران کودکی و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید، میتواند باعث بروز ککومک یا خال شود. در نتیجه این مشکل، پیری زودرس پوست ایجاد میشود و همچنین میتواند زمینهساز بروز بعضی از سرطانها در بزرگسالی شود.
محافظت از کودک در مقابل نور آفتاب
حفاظت از کودکان در مقابل پرتوهای خورشید، یکی از اهداف اصلی کمپینهای جلوگیری از سرطان پوست است. برای نوزاد زیر ۶ ماه نباید از ضد آفتاب ویژه کودکان استفاده شود. زیرا پوست آسیبپذیر و ظریف نوزاد توانایی متابولیسم و دفع موادی که در بیشتر کرمهای ضد آفتاب کودکان هستند را ندارد. جهت محافظت کودک در برابر نور آفتاب، برای فرزند خود از لباسهای سبک استفاده کنید تا امکان تبادل هوا در دستها و پاهای او باشد. برای استفاده از هوای آزاد کودک را قبل از ساعت ۱۰ صبح و یا بعد از ساعت ۴ بعد از ظهر، بیرون ببرید.
برای نوزادان ۶ تا ۱۲ ماه، استفاده از کرمصد آفتاب کودکان بیخطر است. کرمهای مختص همین سنین را تهیه کنید تا کودک دچار سوزش چشم نشود. قبل از استفاده از کرم ضد آفتاب کودکان، آن را تست کنید. برای این کار مقداری از کرم را روی بخش کوچکی از پوست کودک قرار دهید تا مطمئن شوید کودک نسبت به کرم ضد آفتاب کودکان واکنش آلرژیک نشان نمیدهد. توجه کنید که ۳۰ دقیقه قبل از بیرون رفتن، از کرم ضد آفتاب کودکان برای فرزند خود استفاده کنید و پس از تماس آب با پوست و هر دو ساعت، یک بار کرم تجدید شود. در حالت کلی برای انتخاب کرم ضد آفتاب کودکان، محصولی را انتخاب کنید که فاقد بو و ضدحساسیت باشد.
سخن پایانی
یکی از وظایف مهم والدین، محافظت از پوست کودک در مقابل اثرات مضر نور خورشید است. یکی از راههای مؤثر برای محافظت از پوست کودکان، استفاده از کرم ضد آفتاب کودکان است. بعد از ۶ ماهگی میتوانید از کرم ضد آفتاب کودکان برای فرزند خود استفاده کنید. اما تا قبل از ۶ ماهگی به دلیل پوست حساس کودک، نباید از ضد آفتاب استفاد شود. ما در این مقاله به بررسی ویژگیهای کرم ضد آفتاب کودکان پرداختیم و انواع روشهای محافظت از پوست کودک در برابر نور آفتاب را بیان کردیم. امیدواریم با خواندن آن، بهره کافی را برده باشید.