اگر ختنه نکنیم چه میشود؟ این مطلب برای گروهی از افراد که از جنبه اعتقادی به موضوع ختنه نگاه میکنند موضوعیت ندارد اما حتی برای گروهی از افراد که میخواهند از زاویه علمی به بحث ختنه نگاه کنند ختنه دارای فوایدی هست که میتواند قانع کننده باشد یعنی اگر ختنه انجام نشود لزوما تبعات منفی به دنبال ندارد اما انجام آن احتمال تبعات منفی احتمالی را کاهش میدهد در ادامه این مطلب کلینیک ختنه نوزادان تهران به این سوال پاسخ میدهیم.
اگر ختنه نکنیم چه میشود؟
معمولا نوزادان پسری که ختنه نمی شوند، ۱۰ برابر بیشتر نسبت به نوزادان ختنه شده، در برابر عفونت های کلیوی، مثانه و مجاری ادرار قرار می گیرند. هر چه نوزاد کوچکتر باشد، خطر این عفونت ها بیشتر می باشد. لازم به ذکر است که عدم انجام ختنه به معنای ابتلای قطعی به عفونت ادراری در اینده نیست اما احتمال ابتلا افزایش می یابد.
تحقیقات نشان می دهد، احتمال این عفونت ها در طول زندگی برای مردانی که ختنه نشده اند، ۴ برابر بیشتر از مردانیست که ختنه شده اند. محققان استرالیایی طبق تحقیقاتی که انجام داده اند، به این نتیجه رسیدهاند که عفونت های مجاری ادراری و کلیوی نوزادان در سال های اول زندگی بسیار بیشتر می باشد.اما در بزرگسالی شاید کمتر دیده شود.
نظر دکتر ختنه این مورد چیست؟
در پاسخ به این سوال که اگر ختنه نکنیم، چه میشود؟ دکتر امیربهتاش امیری متخصص کودکان و دکتر ختنه تهران بیان می کنند که هنوز هم با این وجود، و با تمام این توضیحات اختلافات بسیاری بین مخالفان و موافقان این امر می باشد. برخی پزشکان روزهای اول تولد را به والدین توصیه می کنند اما اکثر پزشکان به دلایلی این کار را موکول به ماه های بعد می کنند. چون فکر می کنند عملی سنگین برای نوزاد خواهد بود. پیشنهاد میشود یک تا سه ماهگی را برای انجام این جراحی انتخاب کنید هرچند که بهترین زمان ختنه برای هر طفلی فقط بعد از معاینه تعیین میشود. برخی والدین این عمل را به سنین بالاتر موکول میکنند.
البته ناگفته نماند که با موکول کردن این زمان به سالهای بعد، نیاز به بیهوشی را هم بیشتر می کند. این موضوع هم هزینه بردار است و هم استراس زاست. چون در صورتی که کودک در سنین بالاتر دچار آلرژی یا مشکلاتی از این قبیل باشد، کار برای بیهوش کردن او سخت تر می شود. در پروسه جراحی، به گفته پزشک ختنه تهران میزان باقی مانده پوست و مخاطی که بعد از عمل ختنه می ماند، باید بین ۳ تا ۵ میلی متر باشد. اگر این مقدار بیشتر یا کمتر باشد، برای نوزاد ایجاد عارضه می کند و متاسفانه به خاطر انجام آن توسط افراد غیر مجرب، به کرات در معاینات بعد از ختنه رویت میشود.
علل بروز عوارض ختنه چیست؟
بنا به گفته پزشک متخصص کودکان شایع ترین عوارض ختنه در روزهای اول خونریزی و در دراز مدت، تنگی دهانه سوراخ خروج ادرار است که این عوارض هم با روش حلقه، هم با روش جراحی یا بخیه نیز می تواند اتفاق بیفتد.
اگر می شنوید که برخی نوزادان به تنگی سوراخ خروج ادرار دچار شده اند علت آن مراقبت های نادرست بعد از ختنه یعنی سهل انگاری در شستشوی مرتب محل ختنه بعد از انجام عمل می باشد. عدم شستشو باعث میشود که سوراخ خروج ادرار با آمونیاک ادرار دچار سوختگی شیمیایی بشود و تنگ بشود آلت نوزاد باید تا 4 ماه با پماد A.D یا وازلین به طور مرتب چرب شود. تا یک ماه باید این کار صبح و شب و در کودکان سنین بالاتر 30 سی سی آب ولرم جوشانده به کودک خورانده شود تا ادرارش رقیق شود. این کار باعث جلوگیری از سوختگی و تنگی مجاری ادراری نوزاد می شود.
در پایان و در پاسخ به سوال اگر ختنه نکنیم چه میشود؟ باید بگوییم که شاید هیچ اتفاقی نیفتد اما اگر اتفاقی بیفتد آن موقع ممکن هست والدین افسوس بخورند که ایکاش انجام داده بودند ضمن اینکه احتمال بروز عوارض ختنه در صورت انجام این جراحی در کلینیک تخصصی ختنه نوزادان بسیار پایین است. بنابراین توصیه میشود برای پیشگیری از بروز بیماریهای ناشی از ختنه نشدن بهتر است نوزاد را در ماه های ابتدایی تولد ختنه کنید.