مشکلات-اورولوژی-در-کودکان-پسر
آنچه در این مطلب می‌خوانید

مشکلات اورولوژی در کودکان پسر یا به عبارتی دستگاه ادراری آنها میتواند مضطرب کننده باشد. البته این مشکلات در نوزادان و کودکان پسر نسبت به بزرگسالان شیوع کمی دارد اما لازم است خانواده‌ها از این مشکلات آگاه باشند. به همین دلیل به بررسی توصیه متخصص اورولوژی به چند مورد از مشکلات اورولوژیکی کودکان می پردازیم.

مشکلات اورولوژی مربوط به پوست ختنه گاه

یکی از اولین و رایج‌ترین مشکلات اورولوژی کودکان پسر که نگران کننده هم هست، عقب و جلو نشدن پوست ختنه گاه هست. پوست ختنه گاه به سر آلت تناسلی در همه نوزادان پسر چسبیده است و این عقب و جلو شدن بعد از گذشت چند سال از زندگی معمولا اتفاق می افتد. البته در ۵۰ درصد نوزادان شاید دیده شود که این حالت اتفاق می افتد اما به سختی و یا اینکه مدت طولانی طول میکشد که این حالت برقرار شود.

اورولوژیست کودکان در این مورد گوشزد می‌کند که اگر این اتفاق یعنی عدم تحرک پوست سر آلت تا سن بالا ادامه داشته باشد باعث عفونت و یا بالانیت در پسران می‌شود. تاخیر در این برگشت پوست ختنه شاید در برخی موارد با کرم استروئیدی خفیف بهبود یابد اما بهترین راهی که پیشنهاد میشود برداشتن پوست ختنه گاه است که با ختنه اتفاق میفتد و این مشکل حل میشود.

بالانیت یکی از مشکلات اورولوژی مردان ختنه نشده

بالانیت هم یکی از مشکلات اورولوژی قابل درمان است که بیشتر در مردان ختنه نشده اتفاق می افتد. علائم اصلی بالانیت شامل التهاب و درد در قسمت سر آلت تناسلی است. درمان اغلب شامل کرم های ضد قارچ، آنتی بیوتیک ها، رعایت بهداشت و نظافت فردی و همچنین ختنه است. تشخیص بالانیت به این صورت است که پزشک با معاینه فیزیکی بالانیت را تشخیص می دهد تا مشخص شود که آیا یک عفونت باعث ایجاد این علائم می شود یا خیر.

پزشک ممکن است برای این افراد آزمایش ترشحات مجرا تجویز کند. فرد به آزمایشگاه مراجعه کرده و در آنجا از دهانه مجرای ادرار (سوراخ نوک آلت تناسلی) با استفاده از سواب یک نمونه تهیه شده و مورد بررسی آزمایشگاهی قرار می گیرد. پیشگیری از بالانیت هم شامل رعایت بهداشت فردی است.

افرادی که ختنه نشده اند باید پوست ختنه گاه خود را عقب بکشند و زیر آن را تمیز کنند. همیشه هنگام رابطه جنسی از کاندوم استفاده شود تا از ابتلا به یک بیماری مقاربتی که می تواند باعث بالانیت شود جلوگیری گردد. بنابراین همانطور که اشاره شد، با ختنه می توان از بروز یکی از مشکلات اورولوژی مهم تا حد زیادی جلوگیری کرد.

بیضه های نزول نکرده در کودکان

نزول بیضه‌ها از حفره شکم به داخل کیسه بیضه در حین رشد جنین در رحم مادر رخ می‌دهد، اما در ۳ درصد از نوزادان پسر دیده میشود که بعد از تولد بیضه هایشان هنوز به داخل کیسه بیضه منتقل نشده است. بسیاری از آن ها تا ۶ ماه اول زندگیشان این اتفاق می افتد اما در بعضی از موارد هم خیر.
پس بهتر هست حتما نزد یک اورولوژیست اطفال مراجعه کنید. خطر بیضه های نزول نکرده شامل از دست دادن باروری، افزایش احتمال پیچش یا پارگی بیضه ها، و در نهایت خطر سرطان هست. بر اساس نظر اورولوژیست اطفال مستقیما جراحی برای انتقال بیضه ها در جای صحیحشان باید انجام شود.

سایر مشکلات اورولوژی در کودکان پسر

  • تورم کشاله ران و بیضه: تورم ناحیه تناسلی پسران هشدار دهنده است و رایج ترین علت آن تجمع مایع در کیسه بیضه ( اسکروتوم) هست که به این حالت هیدروسل میگویند.
  • هیدروسل: معمولا بی عارضه و بی درد هست و معمولا طی دوسال اول زندگی جذب میشود اما بهتر هست تحت نظر دوره ای باشد.
  • هیپوسپادیاس: این بیماری هم یک مشکلات اورولوژی رایج هست که در قسمت مجرای ادراری دیده میشود و در این بیماری سوراخ خروج ادرار در جای خود یعنی نوک آلت نیست و در هر جایی از سطح زیرین آلت میتواند می باشد. این اختلال گاهی میتواند همراه با یک خمیدگی در شفت آلت تناسلی باشد. در این موارد نظر اورولوژیست کودکان به جراحی هست و نیاز به زمان بهبودی و مراقبت های بعدی دارد. یک سوال هم اینجا پیش می آید که آیا هیپوسپادیاس همان آلت تناسلی خمیده (chordee) است؟ باید در پاسخ گفت که این دو وضعیت که از مشکلات اورولوژی محسوب می شوند، یکسان نیستند. اما نوزادان مبتلا به هیپوسپادیاس گاهی اوقات ممکن است آلت تناسلی منحنی داشته باشند که به آن انحنای آلت تناسلی (chordee) یا انحنای مادرزادی آلت تناسلی می گویند.
2.3/5 - (3 امتیاز)

قابل توجه مراجعین محترم

در صورت بروز هرگونه مشکل در ارتباط با تلفن‌های کلینیک ختنه نوزادان تهران می‌توانید در تلگرام و یا دایرکت اینستاگرام پیام خود را ارسال نمایید. برای ارسال پیام روی پیام رسان مورد نظر کلیک نمایید.

advanced divider

پربازدیدترین نوشته‌ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

اشتراک اين مطلب در شبكه های اجتماعی