ختنه به روش سنتی یا جراحی چگونه انجام میشود؟ این روش بهتر است یا ختنه با حلقه؟ در این مطلب دکتر امیربهتاش امیری متخصص ختنه به این سوالات پاسخ میدهند.
ختنه نوزادان
ختنه یا واژه انگلیسی circumcision در واقع منظور برداشتن پوست اطراف سوراخ مجرای آلت تناسلی و دور کلاهک آن است. ختنه کردن کودکان به روش های مختلفی انجام می شود که در حال حاضر پرطرفدارترین روش، ختنه با حلقه یا رینگ است که بخاطر عوارض کم این روش می باشد.
ختنه به روش سنتی یا جراحی
در ختنه به روش سنتی یا جراحی پزشک از یک تیغ جراحی پوست دور تا دور کلاهک آلت تناسلی را بریده و بخیه می زند. این روش اشکالاتی هم دارد. این که پس از بریدن پوست این ناحیه، آلت کودک خونریزی می کند. تا وقتی که دستگاه هم آن را نسوزاند، یا بخیه نزند، خون آن بند نمی آید.
در این روش، مدت زمان زیادی هم می برد تا زخم بهبود پیدا کند. گاهی در زمان ختنه پیش می آید که به خاطر بی احتیاطی، بخشی از سر آلت تناسلی کودک هم بریده می شود. در برخی موارد هم دیده شده که چسبندگی اتفاق می افتد، و باعث می شود کودک در ادرار کردنش مشکل داشته باشد.
در ختنه به روش سنتی کودک نباید تا چند روز پوشک شود، چون پانسمان از بین می رود و تعویض کودک بسیار خطرناک می شود.
بعد از یک هفته می توان کودک را به حمام برد تا پانسمان خود به خود جدا شود. حتی پزشک هم توصیه می کند که بعد از انجام ختنه به روش جراحی، باید برای جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک مصرف شود.
تفاوت ختنه به روش سنتی با روش حلقه
در ختنه سنتی در جراحی بریدن انجام می شود، اما در روش حلقه یا رینگ حلقه ای دور آلت تناسلی کودک می اندازند، سپس با نخ خوب می بندند. تا جایی که خون به قسمت بالایی نمی رسد، و مثل بند ناف خشک می شود و می افتد. البته این روش هم اشکالاتی دارد. این که ممکن است نخ به خوبی بسته نشود، در نتیجه پوست کلاهک به خوبی جدا نمی شود.
پس در صورت عدم مراجعه نزد یک پزشک متخصص، احتمالا عفونت و التهاب آلت تناسلی خواهد بود. حتما از انتخاب پزشک متخصص ختنه، روش انجام ختنه و محیط مطب مطمئن شوید و سپس اقدام به انجام ختنه کنید.