مراحل افتادن حلقه ختنه با عکس
آنچه در این مطلب می‌خوانید

مراحل افتادن حلقه ختنه چيست؟ چه اقداماتي لازم است در اين مدت براي نوزاد انجام شود؟ چه مدت طول می‌کشد تا حلقه ختنه بیافتد؟ همه این‌ها سوالاتی است که ذهن والدین را به خود مشغول می‌کند.

در مبحث “ختنه کردن نوزاد با حلقه” به تفصیل اشاره کردیم که بهترین متد ختنه نوزادان تا قبل از سن شش ماهگی، استفاده از روش حلقه یا پلاستیبل (Plastibell) است که این روش در  کلینیک ختنه نوزادان تهران به کار گرفته می شود. اکنون می خواهیم مراحل افتادن حلقه ختنه نوزادان را توضیح دهیم چرا که بسیاری از والدین سوالاتی در این زمینه دارند. مثلا والدین می خواهند بدانند چند روز طول می کشد تا حلقه ختنه نوزادشان بیفتد، مراحل افتادن حلقه ختنه چیست، والدین در این بازه زمانی چه وظایفی بر عهده دارند، والدین باید در صورت مشاهده چه مواردی به پزشک معالج نوزاد خود مراجعه نمایند و غیره.

در این مطلب سعی داریم به این سوالات که ممکن است ذهن والدین را به خود مشغول کند و موجب نگرانی آنها شود پاسخ دهیم.

چه مدتی طول می کشد تا حلقه ختنه نوزاد بیفتد؟

یکی از نکاتی که لازم است والدین در خصوص مراحل افتادن حلقه ختنه به آن توجه کنند زمان است. زمانی که عمل ختنه نوزاد با حلقه توسط پزشک به پایان می رسد، حلقه همچنان بر روی آلت تناسلی نوزاد باقی می ماند و معمولا بعد از گذشت چند روز خود به خود می افتند. افتادن حلقه ختنه معمولا بین ۵ تا ۱۵ روز طول میکشد که زمان متوسط آن ۱۰ روز هست. اگر حلقه تا ۱۰ روز نیفتاد بهتر هست یک بار به وسیله پزشک معاینه بشود. گاهی هم ممکن است این زمان طولانی تر شود که باعث نگرانی مادر و پدر می شود که باید به پزشک مراجعه کنند. حتی در صورتی که حلقه نیفتاد و والدین احساس نگرانی کردند، می توانند فرزندشان را نزد پزشک ببرند و این کار را پزشک انجام دهد.

 افتادن حلقه ختنه معمولا بین ۵ تا ۱۵ روز طول میکشد که زمان متوسط آن ۱۰ روز هست.
افتادن حلقه ختنه معمولا بین ۵ تا ۱۵ روز طول میکشد که زمان متوسط آن ۱۰ روز هست.

همچنین شاید بیشترین سوال این باشد که چند روزه و کی حلقه ختنه می‌افتد؟ در حالت طبیعی بین ۵ تا ۱۵ روز هست، اگر بیشتر از ۱۰ روز طول بکشد، بهتر است اول نزد پزشک معالج مراجعه شود. اگر حلقه کمتر از ۵ روز افتاد، باز هم نشانه فشار به حلقه می باشد. در واقع طول درمان این روش تا دو هفته می باشد.

فقط والدین باید به این نکته توجه نمایند که:

  • پس از ختنه با حلقه یا رینگ نیازی به پانسمان کردن محل ختنه نیست و کودک را می توانید همانند روزهای قبل مراقبت نمایید. یعنی لازم نیست برای حمام نوزاد منتظر پایان مراحل افتادن حلقه ختنه باشید. شستشو و حمام کردن و غیره مانند گذشته و روال قبلی اجرا می شود.
  • احتمال خونریزی پس از ختنه با حلقه بدلیل بستن محکم پوست ناحیه با نخ و حلقه، نسبت به سایر روشها کمتر است.

رابطه بین سن و وزن نوزاد با زمان افتادن حلقه

رابطه مستقیمی بین سن و وزن نوزادان با زمان افتادن حلقه ختنه وجود دارد. این ارتباط به این معنا است که افتادن حلقه ختنه در نوزادانی که در زمان تولد وزن طبیعی دارند و در سنین پایین تری ختنه می شوند، زودتر رخ می دهد. دلیل آن هم نازک بودن پوست قسمت ختنه گاه آلت تناسلی نوزاد در سنین پایین تر است.

مراحل افتادن حلقه ختنه

بعد از اتمام ختنه نوزاد، اولین دغدغه ذهنی و مهمترین مساله ای که ذهن والدین را به خود مشغول می کند، افتادن حلقه است. در ادامه به مراحل افتادن حلقه ختنه اشاره می کنیم:

نحوه افتادن حلقه هم به این شکل هست که حلقه از یک نقطه شروع به جدا شدن از پوست میکند که این جدا شدگی به تدریج بیشتر میشود و معمولا ظرف ۴۸ ساعت از اولین جدا شدگی، حلقه به طور کامل جدا می شود. گاهی حلقه بعد از جدا شدن فقط از یک نقطه متصل میماند و جدا نمی شود که جای نگرانی ندارد و معمولا با چند دور پیچاندن حلقه دور خودش جدا می شود. اگر هم با پیچاندن جدا نشد به پزشک مراجعه کنید تا حلقه را جدا کند. البته به توصیه پزشک متخصص ختنه باید وازلین زد و هر بار شستشو هم که انجام می دهید، باید این وازلین زدن تکرار شود و مثل قبل هم پوشک شود.

به ناحیه انجام ختنه وازلین بزنید
به ناحیه انجام ختنه وازلین بزنید

دستورالعمل کشوری ابلاغی از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور در خصوص مراحل افتادن حلقه ختنه توصیه می‌کند که پس از انجام ختنه نوزادان اقدامات ذیل انجام شود:

  • نوزاد ﺣﺪاﻗﻞ 2 ﺳﺎﻋﺖ ﭘﺲ از اﻧﺠﺎم ﺧﺘﻨﻪ ﺗﺤﺖ ﻧﻈﺮ ﺑﺎﺷﺪ.
  • در ﭼﻨﺪ روز اول، اطراف ﻣﺤﻞ ﺧﺘﻨﻪ از آﻟﻮدگی و ﻣﺪﻓﻮع دور ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻪ ﺷﻮد و در ﺻﻮرت آﻟﻮدگی ﺑﺎ ﻣﺪﻓﻮع، ﺑﺎ آب و ﺻﺎﺑﻮن ﺗﻤﻴﺰ ﺷﺴﺘﺸﻮ داده ﺷﻮد.
  • اﺳﺘﻔﺎده از ﭘﻤﺎد ﺗﺘﺮاﺳﻴﻜﻠﻴﻦ ﻳﺎ وازﻟﻴﻦ روی ﺣﻠﻘﻪ و قسمت آﻟﺖ تناسلی نوزاد روزی 3 ﺑﺎر ﻳﺎ ﺑﻴﺸﺘﺮ.
  • محل ختنه نوزاد ﺣﺪاﻛﺜﺮ 7 روز ﭘﺲ از ﺧﺘﻨﻪ، ﺗﻮﺳﻂ ﭘﺰﺷﻚ معاینه ﺷﻮد.
  • ﭘﻮﺷﻚ ﻧﻮزاد در صورت امکان ﺑﺎز ﺑﺎﺷﺪ و در ﺻﻮرت ﺑﺴﺘﻦ پوشک، محکم ﺑﺴﺘﻪ ﻧﺸﻮد.
  • علاوه بر این اقدامات پزشک معالج تمامی نکات ضروری را به والدین اعلام می کند که والدین وظیفه دارند در دوران بهبودی ختنه نوزادشان، این موارد را به درستی رعایت نمایند.

شایع ترین مشکلات بعد از ختنه کردن نوزاد با حلقه

محققان در کشور های مختلف دنیا پژوهش های متعددی در زمینه مشکلات و عوارض ایجاد شده پس از ختنه نوزادان انجام داده اند. نتایج این تحقیقات نشان می دهد که ختنه کردن نوزاد با حلقه توسط پزشک ماهر و با تجربه، یکی از ایمن‌ترین روش‌های انجام ختنه است. اما ختنه به روش حلقه نیز مانند تمامی روش های جراحی ممکن است با عوارض و مشکلاتی همراه باشند. همچنین محققین اذعان می دارند که شایع ترین مشکلات بعد از انجام ختنه نوزادان به روش حلقه یا رینگ، عبارت است از: 1- دیر افتادن حلقه و 2- عفونت.

شایع ترین مشکلات بعد از انجام ختنه نوزادان به روش حلقه یا رینگ، عبارت است از: 1- دیر افتادن حلقه و 2- عفونت.
شایع ترین مشکلات بعد از انجام ختنه نوزادان به روش حلقه یا رینگ، عبارت است از: 1- دیر افتادن حلقه و 2- عفونت.

شایان ذکر است که اگر حلقه ختنه نوزاد دیر افتاد، والدین می توانند نوزاد خود را به نزد پزشک معالج ببرند تا پزشک اقدامات لازم را انجام دهد. همچنین به منظور جلوگیری از ایجاد عفونت در ناحیه ختنه تا پایان مراحل افتادن حلقه ختنه، والدین باید توصیه های ذکر شده در بالا و علاوه بر آن نکاتی که پزشک معالج گوشزد می کند را به درستی رعایت نمایند.

کلام آخر در خصوص مراحل افتادن حلقه ختنه

در پایان باید گفت که اگر بعد از ختنه با حلقه کودک علائم زیر را داشت، نزد پزشک معالج باید مراجعه کنید:

  • درد و بیقراری بیش از اندازه
  • تب دار شدن کودک
  • کودک برای شیر خوردن مثل قبل دیگر بیدار نمی شود
  • جداشدگی پوست از حلقه قبل از ۵ روز
  • تورم یا خونریزی بیش اندازه
  • ادرار کودک با مشکل مواجه شود
  • سر آلت تناسلی کودک متورم شده و تغییر رنگ داده باشد
  • پس از ۱۰ روز هنوز حلقه نیفتاده باشد
3/5 - (278 امتیاز)

قابل توجه مراجعین محترم

در صورت بروز هرگونه مشکل در ارتباط با تلفن‌های کلینیک ختنه نوزادان تهران می‌توانید در تلگرام و یا دایرکت اینستاگرام پیام خود را ارسال نمایید. برای ارسال پیام روی پیام رسان مورد نظر کلیک نمایید.

advanced divider

پربازدیدترین نوشته‌ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

اشتراک اين مطلب در شبكه های اجتماعی