تزریق-واکسن-آنفلوآنزا-در-کودکان
آنچه در این مطلب می‌خوانید

تزریق واکسن آنفلوآنزا در کودکان موضوعی است که در این مطلب کلینیک ختنه نوزادان تهران به آن می پردازیم. واکسن آنفولانزا برای کلیه افراد بالای شش ماه توصیه میشود دقت کنید که این واکسن فقط از بیماری آنفولانزا پیشگیری میکند و تاثیری در پیشگیری از سرماخوردگی معمولی و یا کرونا ندارد با توجه به اینکه ایجاد ایمنی در بدن از زمان تزریق حدودا یک ماه زمان میبرد بهتر هست که واکسن در شهریور تزریق شود که تا شروع فصل آنفولانزا بدن ایمن شده باشد. در کشور ما در انواع هلندی، فرانسوی و ایرانی موجود هست که هلندی و فرانسوی برای تمام سنین و به خصوص تمام رده های سنی کودکان مناسب هستند ولی نوع ایرانی فعلا برای بالای هجده سال توصیه میشود.

انواع فرانسوی و هلندی در زمان بارداری و شیردهی هم میتوانند استفاده شوند از لحاظ سطح ایمنی زایی و کیفیت تفاوتی بین نوع فرانسوی و هلندی وجود ندارد و هر دو خوب هستند ضمن اینکه امروزه تمام واکسنهای آنفولانزا چهار ظرفیتی هستند و انواع سه ظرفیتی تولید نمیشوند. اگر کودکی زیر نه سال سن داشته باشد و سال اولی باشد که واکسن آنفولانزا میزند باید دو دوز کامل به فاصله یکماه تزریق بکند از سال دوم به بعد یک دوز کافی هست ضمن اینکه دستورالعملهای دوز نصفه مربوط به سالهای قبل بودند و دیگر اعتبار ندارند . واکسن انفولانزا با واکسن پرونار فرق دارد و این دو واکسن ارتباطی با هم ندارند. اگر در مراحل تزریق هر دو واکسن هستید بهتر هست بین این دو واکسن حداقل دو هفته فاصله باشد

انواع آنفلوآنزا

بیماری آنفلوآنزا یک عفونت ویروسی است که اغلب ناحیه تنفسی را درگیر می کند و این درگیری به علت تغییرات ژنتیکی خاص در درون بدن است. به همین دلیل آنفلوآنزا هر سال با قدرت بیشتر و سرعت تکثیر بالا تر پدیدار می شود. آنفلوآنزا دو نوع دارد:A  و B

آنفلوآنزا A نوعی از این بیماری است که اغلب افراد دچارش می شوند. همچنین این نوع آنفلوآنزا در حیوانات نیز یافت می شود (به ویژه در پرندگان و خوک ها). این آنفلوآنزاها بسیار خطرناک هستند و سرعت تکثیر بسیار بالایی نیز دارند. آنفلوآنزا نوع B معمولاً در مواد غذایی آلوده یافت می شود و انسان با خوردن این مواد غذایی، بیمار می شود. این آنفلوآنزاها بر خلاف نوع قبلی در حیوانات به طور طبیعی وجود ندارد.

سن تزریق واکسن آنفلوآنزا در کودکان

ویروس آنفلوآنزا از طریق قطرات ریز و پراکنده از تنفس فرد بیمار به فرد سالم منتقل می شود. این قطرات در هوا شامل عطسه، سرفه و حرف زدن فرد بیمار می شود. همچنین لمس سطح های آلوده و یا آب پاشیدن، از دیگر عواملی است که سبب ایجاد بیماری آنفلوآنزا در افراد می شود. با توجه به موارد گفته شده، واکسن های آنفلوآنزا از طریق مجرای تنفسی یا عضلانی استفاده می شود. لازم به ذکر است که تزریق واکسن به شرایط گوناگونی همچون سن، وضعیت سلامت بدن و توصیه های پزشک بستگی دارد. این واکسن برای کودکانی که دچار مشکلات قلبی، ریوی، دیابت، آسم و اینگونه موارد هستند بسیار مهم و حائز اهمیت است.

واکسن آنفلوآنزا شدت (دوز) و شکل های گوناگونی دارد بنابراین توصیه می شود که با پزشک برای استفاده از این واکسن مشورت کنید. بر اساس تحقیقات بهترین سن برای واکسیناسیون کودکان بین ۶ ماهگی تا ۵ سالگی است. علاوه بر این سن، کودکان دیگری که بیش از ۵ سال سن دارند و یا افرادی که مشکلات کلیوی دارند یا بیمار هستند؛ مقاومت بدنی کمتری دارند که احتمال ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در این افراد بسیار زیاد است. در نتیجه توصیه می شود این افراد حتماً از واکسن آنفلوآنزا برای تقویت سلامت جسمی خود در برابر این ویروس استفاده کنند.

زمان مناسب برای تزریق واکسن آنفلوآنزا در کودکان

بیماری آنفلوآنزا به اسم سرماخوردگی نیز معروف است زیرا اغلب این بیماری در فصل سرما رخ می دهد. این بیماری دو سویه دارد، سویه اول در فصل پاییز شروع می شود و تا اوایل بهار ادامه دارد. سویه دوم این بیماری نیز در اواخر زمستان شروع می شود و تا اواخر تابستان نیز ادامه دارد.

همان طور که اشاره شد، بیماری آنفلوآنزا اغلب در فصل سرما رخ می دهد. این مورد به علت های زیادی ایجاد می شود اما به طور کلی از اصلی ترین دلایل این موضوع این است که ویروس آنفلوآنزا در شرایط سرما و دمای پایین باقی می ماند و در نتیجه انتقال و تکثیر این ویروس سریع تر می شود. علاوه بر این موضوع در فصل سرما مردم اکثر اوقات خود را در مکان های سر بسته می گذرانند و در نتیجه با یکدیگر تماس پیدا می کنند و در صورت ابتلای یک فرد به این بیماری باقی افراد نیز مبتلا به ویروس آنفلوآنزا می شوند.

لازم به ذکر است که ویروس آنفلوآنزا هر ساله شدت و نوع متفاوتی دارد بنابراین ویروس آنفلوآنزای جدید می تواند با سرعت بیشتری تکثیر شود و یا شدت بیشتری نیز داشته باشد. در نتیجه این ویروس می تواند افرادی را که قبلاً درگیر کرده است را مجدداً نیز درگیر کند. بنابراین توصیه می شود هر ساله در فصل آنفلوآنزا واکسیناسیون را دریافت کنید تا بدن شما از مقاومت کافی برای مقابله با این ویروس برخوردار باشد. سعی کنید واکسیناسیون سالانه را حتماً برای کودکان خود نیز انجام دهید. واکسیناسیون کودکان بسیار مهم است زیرا کودکان از مقاومت کمتری نسبت به بزرگسالان برخوردار هستند.

اصلی ترین مزیت تزریق واکسن آنفلوآنزا در کودکان  

کشف واکسن آنفلوآنزا کمک بسیار مهمی به جامعه بشری کرده است زیرا امروزه نیز از این واکسن استفاده می‌شود. همان طور که می دانید، واکسن ها سبب می شوند تا بدن نسبت به بیماری های مختلف همانند آنفلوآنزا مقاوم تر شود. بنابراین تزریق واکسن های آنفلوآنزا به کودکان که از مقاومت کمتری در برابر انواع بیماری ها برخوردار هستند بسیار مهم است.

بیماری آنفلوآنزا در یک فرد سالم که از مقاومت جسمی بالایی برخوردار است یک بیماری محدود به شمار می رود؛ اما در کودکان این بیماری یک مشکل خطرناک شناخته می شود و ممکن است مشکلات جدی را در پی داشته باشد. بنابراین اصلی ‌ترین مزیت این واکسن برای کودکان، تقویت و افزایش مقاومت بدن کودک در برابر این بیماری است.

علائم بیماری آنفلوآنزا

لازم به ذکر است که علائم آنفلوآنزا به شرایط مختلفی همچون وضعیت و عملکرد بدن، نوع و شدت آنفلوآنزا و اینگونه موارد بستگی دارد. در صورتی که کودکان هرگونه از این علائم را تجربه می کنند حتماً برای تزریق واکسن آنفلوآنزا در کودکان  خود اقدام کنید. همچنین علائم این مشکل سریعاً پس از ابتلا به این بیماری پدیدار می شوند و احتمال اینکه در طی روز های آتی این علائم شدید تر شود وجود دارد. به طور کلی برخی از علائم آنفلوآنزا که هم در آنفلوآنزای خفیف و هم در آنفلوآنزای شدید وجود دارند عبارتند از:

  • تب: از نخستین علائم آنفلوآنزا وجود تب در بدن فرد است. این تب ممکن است دمای بدن را تا بیش از ۳۸ درجه سلسیوس بالا ببرد. ایجاد تب در بدن باعث مشکلات دیگر همچون احساس گرما، لرزش‌های بدن و تعرق شدید می شود.
  • علائم تنفسی: ابتلا به آنفلوآنزا سبب مشکلاتی در مجرای تنفسی می شود. به عنوان نمونه می توان به سرفه خشک، گلو درد، مشکل در نفس کشیدن و یا حتی خونریزی از بینی اشاره کرد.
  • خشکی و ضعف عمومی: آنفلوآنزا سبب خستگی شدید و ضعف عمومی بدن می شود که امکان دارد این مشکل تا چندین هفته فرد بیمار را درگیر کند.
  • درد های عضلانی و مفصلی: از دیگرعلائم آنفلوآنزا ایجاد درد در عضلات و مفاصل بدن است (به خصوص در نواحی پشت و پایین گردن)
  • علائم عصبی: داشتن اضطراب و استرس از دیگر علائم این مشکل است.
  • تنفس سریع و کاهش سطح اکسیژن خون: این مورد معمولاً در افراد مسن یا افرادی که بیماری های مزمن دارند اتفاق می افتد.

سخن آخر

در آخر در صورت وجود هرگونه از این علائم آنفلوآنزا حتماً به دکتر مراجعه کنید. ما در این مقاله تزریق واکسن آنفلوآنزا در کودکان را بررسی کردیم همچنین توضیح دادیم که تزریق واکسن آنفلوآنزا برای کودکان چه مزیتی دارد و زمان و سن مناسب تزریق چه موقعی خواهد بود.

5/5 - (1 امتیاز)

قابل توجه مراجعین محترم

در صورت بروز هرگونه مشکل در ارتباط با تلفن‌های کلینیک ختنه نوزادان تهران می‌توانید در تلگرام و یا دایرکت اینستاگرام پیام خود را ارسال نمایید. برای ارسال پیام روی پیام رسان مورد نظر کلیک نمایید.

advanced divider

پربازدیدترین نوشته‌ها

advanced divider
advanced divider

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

اشتراک اين مطلب در شبكه های اجتماعی