بیمرای دیابت یکی از علل افزایش مدت زمان بهبودی زخمها است. اما آیا بهبودی محل ختنه در نوزادان مبتلا به این بیماری با تاخیر است؟ در این مطلب درابتدا به سوال بیماری دیابت چیست پاسخ میدهیم و در ادامه به معرفی علائم دیابت در کودکان زیر ۵ سال میپردازیم و در ادامه نقش آن در بهبودی زخم ختنه را بررسی مینماییم.
بیماری دیابت
دیابت یک بیماری بسیار پرخطر برای زندگی فردیست که به آن مبتلا میشود. معمولا گلوکز خون این افراد بالاتر از حد معمول است و زمانی پیشرفت می کند که پانکراس به درستی کار نکند. یا زمانی که بدن به مقدار کافی انسولین تولید نکند.
بسیار نادر است که نوزادی با بیماری دیابت متولد شود. معمولا به این موارد دیابت نوزادی می گویند. به خاطر مشکلات ژنتیکی رخ می دهد. اکثرا هم بعد از 12 ماهگی ناپدید می شود. اما شاید بعدها با عدم رعایت تغذیه درست، مجددا برگردد.
علائم بیماری دیابت در کودکان زیر 5 سال
این علائم عبارتند از:
- احساس تشنگی زیاد
- گرسنگی زیاد
- زیاد ادرار کردن
- احساس خستگی یا ضعف به طور همیشگی
- کاهش وزن بدون هیچ دلیلی
- تاری دید یا مشکلات دیگربینایی
- عفونت قارچی
- بوی میوه ای دهان
- حساس شدن، بی قرار و یا بدخلق بودن
تاثیر بیماری دیابت در افزایش زمان بهبودی ختنه
حالا سوال پیش میآید که با وجود بیماری دیابت، زخم کودک چقدر طول می کشد بهبود یابد؟ پس از ختنه کودک دیابتی زخم چقدر زمان می برد بهبود یابد؟
بسیاری از کودکان پسری که ختنه می شوند، والدین نگران بهبودی زخم کودک بعد از ختنه می باشند. اینکه چقدر طول می کشد بهبود یابد و این پروسه چقدر زمان می برد. به تجربه یکی از والدین که کودک خود را تقریبا به اندازه یک ماه شده بود ختنه کرده.
و حتما می دانید که در صورت عدم انجام ختنه کودک، فقط مشکلات پوست ختنه گاه و بیماری های پوست ختنه گاه همراه او خواهد بود. برخی کودکان هم دیده می شود که دچار دیابت از دوران کودکی می باشند.
در این مورد هم کودک دچار بیماری دیابت بوده، در این صورت باید به توصیه و نظارت پزشک سطح قند خون کودک باید توسط والدین کنترل شده و برای مراجعه اقدام می کردند. اما سوالی که برای والدین در این باره پیش آمده، اینکه کودکی که دچار دیابت بوده و ختنه شده چقدر طول می کشد دوره بهبودی اش کامل شود؟از آنجایی که می دانید زخم های دیابتی کمی زمان می برد تا بهبود یابند.
به توصیه متخصص اطفال و پزشک ختنه کودکان، التهاب پوست ختنه گاه که به آن همین واژه، یعنی التهاب پوست ختنهگاه گفته می شود، در بیماران دیابتی معمولا رایج نیست. و در نتیجه آن ها هم نیاز به ختنه دارند. ختنه آن ها روی پوست ختنه گاه به طور نرمال و طبیعی انجام می شود، همانطور که در کودکان انجام می شود. بهبود کامل آن معمولا طی 2 الی 3 هفته زمان می برد.
سخن آخر
چه کودک باشد چه بزرگسال. مثلا اگر در سنین بزرگسالی ختنه انجام شده باشد، با وجود بیماری دیابت، ممکن است ورم پس از بیماری دیده شود که در این صورت چون بزرگسال و یا سنین بالا هستند، کمی بیشتر بهبودی کامل صورت می گیرد.