هماتوری در کودکان
خون در ادرار یا هماتوری، شاید یک چیز شگفت اور و متعحب کننده ای باشد، تحت هر شرایطی. اما همه این ها زمانی نگران کننده می شود، که در کودکان رخ دهد. چه عواملی واقعا باعث بروز خون در ادرار می شوند؟ آیا باید نگران این موضوع بود؟ پزشک چه کاری می تواند کند؟
به پاسخ همه این سوال ها با کمک متخصص اطفال یا متخصص ختنه کودکان می پردازیم.
خون در ادرار ممکن است به خاطر هر دلیلی باشد. در بزرگسالان، خون در ادرار، یک پرچم قرمز است، که نیاز به کشف آن دارد، ممکن است به خاطر سرطان باشد. این علل در کودکان متفاوت است، به عبارتی، راه های تشخیصش، متفاوت است.
خون در ادرار ممکن است دیده شود، که هماتوری نام دارد، یا می تواند با چشم عادی نمی توان دید، نیاز به میکروسکوپ است. در بسیاری از موارد، افرادی هستند که، نمی دانند هماتوری میکروسکوپی دارند، و ممکنه خود به خود از بین برود.
خون در ادرار یک نشانه ست. اگر خون در ادرار دیده شد، باید حتما نزد پزشک مراجعه کرد، بنابراین علت آن تشخیص داده می شود. علاوه براین، باید چیزهایی مثل، سرطان نیز بررسی شود. نباید این موضوع نادیده گرفته شود.
زمانی که کودک را، نزد پزشک می برید، برای مشکل خون در ادرار، باید یک سابقه کامل ارائه داد، و معاینه شود.
به عنوان بخشی از معاینه، پزشک باید فشار خون کودک را چک کند. اگر پسر باشد، باید پزشک آلت تناسلی او را، معاینه کند، برای اینکه ببیند مشکلی، مسئله ای در پوست ختنه گاه نباشد.
نمونه ادرار هم گرفته می شود. این آزمایش داده می شود، برای اینکه تایید شود، که خون در ادرار بوده. همچنین بررسی شود، آیا پروتئین هم در ادرار بوده. عفونت و غیره و چک می شوند.
یکسری موارد دیگری هم هستند، که می توانند باعث بروز خون در ادرار شوند. (خوردن بیش از اندازه شیرینی جات، مصرف برخی داروها، یا خون ناشی از قاعدگی در دختران، بجای آب)
مهم این است که، تایید شود، کودکتان این مشکل هماتوری را داشته. نمونه خونی هم گرفته می شود، برای اطمینان از اینکه، کلیه ها به درستی کار می کنند. در ضمن مشکلات خونی هم بررسی می شود.
پزشک احتمالا، سونوگرافی کلیه هم پیشنهاد دهد. بسته به نتیجه آزمایشات، پزشک سوالاتی را می پرسد، و سپس شما را، نزد نفرولوژیست (متخصص کلیه)، یا اورولوژیست، می فرستد.