سرطان بیضه
سرطان بیضه زمانی رخ میدهد که سلولهای غیرطبیعی یا سرطانی در آن شکل میگیرند. ممکن است در یک بیضه رخ دهد، یا در هر دو بیضه. سن ابتلا به این نوع سرطان هم 30 تا 35 سالگی میباشد. علت سرطان بیضه ناشناخته است ولی عواملی که شانس فرد در خطر ابتلا به سرطان بیضه را بالا میبرد، بیضههای نزول نکرده است.
منظور از بیضه نزول نکرده چیست؟
بیضه در اوایل جنینی بخشی از قسمت میانی حفره شکم و پشت پرده صفاق (در نزدیكی كلیهها) را اشغال میکند، با افزایش سن جنین، بیضه نزول كرده به طوری كه در ماه ٧ جنینی در حفره لگن و در ماه ۹ جنینی داخل کیسهی بیضه مستقر میشود.
علل بروز این عارضهای
میتواند ژنتیکی باشد، یا ایاتروژنیک، که به دنبال عمل فتق در کوچکی و در اثر غفلت جراح میباشد. حتی علل مکانیکی که از آنها میتوان به چسبندگیهای داخل شکم، مشکل در ساختار بیضه و ناهنجاریهای مجرا و … اشاره کرد.
ایا اختلالات هورمونهای جنسی مردانه، از جمله تستوسترون و دیهیدروتستوسترون برای نزول بیضه میباشد؟
استروژن زیادی هم باعث عدم نزول بیضه میشود. دسندین هم که از بیضه ترشح میشود، روی نزول بیضه تاثیر میگذارد.
عوارض نهان بیضگی یا بیضه نزول نکرده چیست؟
- درد بیضه
- ناباروری
- سرطان بیضه
- ناراحتی روانی
- پیچ خوردگی بیضه
- فتق
این بیضهها در موارد غیرطبیعی مادرزادی در کلیه و آلت تناسلی و سابقه سرطان بیضه در فامیل میباشند. در ادامه سرطان بیضه اغلب توسط بیمار به صورت یک توده یا تورم در بیضه تشخیص داده میشود. از مشخصههای سرطان بیضه، بزرگی بیضه، و بدون درد میباشد. یا اینکه درد در ناحیه کشاله ران و تجمع مایع در کیسه بیضه یا اسکروتوم دیده میشود. درمان این بیماری ممکن است با اختلال جنسی همراه باشد و نیاز به اشعه درمانی یا شیمی درمانی داشته باشد. هر کدام هم عوارض خودشان را دارند.